NBA liga

Warriorsi prekinuli crni niz, siromašna večer Hezonje i Šarića

Hina

Anthony Davis i LeBron James/Foto REUTERS

Anthony Davis i LeBron James/Foto REUTERS



NEW ORLEANS Hrvatski košarkaši Dario Šarić i Mario Hezonja su sinoć imali slabu večer, Šarić je u porazu svojeg Phoenixa zabio dva koša, a Mario Hezonja u porazu Portlanda sedam.


New Orleans Pelicans su kod kuće sa 115-104 nadigrali Portland Trail Blazerse, a do pobjede ih je vodio Jrue Holiday sa 22 koša i 10 asistencija. Brandon Ingram, vodeći strijelac Pelicansa, vratio se na teren nakon četiri utakmice pauze i utakmicu je završio sa 21 ubačajem.


U dresu Portlanda zaigrao je 35-godišnji Carmelo Anthony, koji nije igrao više od godinu dana. U 24 minute na terenu upisao je deset koševa uz četiri skoka. Hezonja je odigrao 13 minuta za Portland i ubacio sedam koševa (šut iz igre 3/5, trice 1/1) te upisao dva skoka i dvije asistencije




Najbolji strijelac poražene momčadi bio je CJ McCollum sa 22 ubačaja.


Od Phoenix Sunsa su sa 120-116 bolji bili domaći Sacramento Kings, a Dario Šarić je u 21 minutu zabio samo jedan koš iz pet pokušaja, dodavši tome tri skoka i jednu asistenciju. Pobjedničku je momčad predvodio Bogdan Bogdanović sa 31 poenom, od čega je sedam trica. Kod Phoenixa najbolji je bio Devin Booker sa 30 koševa i osam asistencija.


LA Lakers su kod kuće sa 112-107 nadigrali Oklahoma City Thunder, a Anthony Davis je za pobjedu zabio 34 koša, dok je LeBron James dodao triple-double sa 25 poena, 11 skokova i deset asistencija.


Golden State Warriors su prekinuli crni niz od sedam poraza i u gostima su sa 114-95 svladali Memphis Grizzliese. Alec Burks je bio najbolji pojedinac Warrriorsa sa 29 pogodaka, dok je Grizzliese predvodio rookie Ja Morant sa 20 ubačaja