NBA liga

Vodstvo NBA liga objavilo najnovije rezultate testiranja igrača, pozitivno je 8,8 posto uzoraka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

To je zabrinulo čelnike lige budući da nova sezona počinje 22. prosinca, a prve pripremne utakmice na rasporedu su 11. prosinca



NEW YORK  Vodstvo košarkaške NBA lige objavilo je da je na testiranjima obavljenim između 24. i 30. studenoga 48 igrača bilo zaraženo koronavirusom. To je zabrinulo čelnike lige budući da nova sezona počinje 22. prosinca, a prve pripremne utakmice na rasporedu su 11. prosinca.


Također, to znači da je 8,8 posto košarkaša u ligi pozitivno na Covid-19, a za vrijeme prošlosezonske završnice u tzv. balonu u Orlandu nije bilo slučajeva zaraze koronavirusom.


Prošle sezone natjecanje u NBA ligi prekinuto je 11. ožujka zbog pandemije koronavirusa. Nastavljeno je krajem srpnja bez gledatelja u balonu u Orlandu na Floridi, a finale doigravanja okončano je 11. listopada. Prvaci su postali Los Angeles Lakersi, koji su u finalu sa 4-2 u pobjedama dobili Miami Heat.




U novoj sezoni klubovi će u ligaškom dijelu natjecanja odigrati 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je uobičajeno. Doigravanje bi trebalo početi u svibnju te završiti početkom srpnja, odnosno prije OI u Tokiju, koje su na rasporedu od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine.