NBA liga

VIDEO Stephen Curry se vratio u velikom stilu “razmontiravši” Buckse u finišu, solidna partija Ivice Zubca

Portal Novi list

Stephen Curry/Foto REUTERS

Stephen Curry/Foto REUTERS

Dario Šarić odigrao je nešto više od 19 minuta u pobjedi Ohlahome nad New Orleansom i ubacio tek četiri poena



RIJEKA Dvojica od trojice hrvatskih predstavnika u NBA ligi zaigrali su za svoje momčadi u noći sa subote na nedjelju. Bojana Bogdanovića zbog ozljede ponovo nije bilo u najnovijem porazu Pistonsa – 11. uzastopnom! Ivica Zubac proveo je 27 minuta na parketu u pobjedi Clippersa nad Knicksima. Hrvatski centar postigao je osam poena, uhvatio šest skokova i udijelio jednu blokadu. Zablistao je Kawhi Leonard s 38 poena, Paul George je u treću uzastopnu pobjedu svoje momčadi ugradio 22 poena.


Za momčad iz New Yorka ovo je bio treći uzastopni poraz nakon sjajnog niza od devet pobjeda. Immanuel Quickley ubacio je 26 poena uz deset skokova.


Dario Šarić odigrao je nešto više od 19 minuta u pobjedi Ohlahome nad New Orleansom. Ubacio je tek jednu loptu iz igre (1-6; 0-3 za tri poena) i dva slobodna bacanja za ukupno – četiri poena. Svoj mršavi šuterski učinak podebljao je sa šest skokova, dvije asistencije i jednom ukradenom loptom. Prvo ime Thundersa bio je  Shai Gilgeous-Alexander sa 35 poena. Kod Pelicansa nije bilo Brandona Ingrama pa je šuterski teret spao na CJ McColluma (26 poena).




Talen Horton-Tucker ugradio je učinak sezone (37 poena, 10 asistencija, osam skokova) u pobjedu Utaha nad Charlotteom, a Heatsima nije bilo dovoljno ni 38 poena Jimmyja Butlera za pobjedu nad Orlandom u produžetku. Butler je zabio 15 poena u posljednjih šest minuta zadnje četvrtine, tricu sa sirenom, za nadoknadu zaostatka od 15 poena i produžetke u kojima su ipak slavili Wendell Carter Jr. (27 poena, 11 skokova) i suigrači.


Celticsi su ubacili 20 trica iz 42 pokušaja za pobjedu nad Atlantom Traea Younga koji je završio utakmicu s 35 poena i 13 asistencija. Bullsi su na krilima dvojca Zach LaVine (36 poena) – DeMar DeRozan (27 poena) slomili Rocketse, a novajlija u ligi David Roddy razriješio je s 24 poena (od toga 17 u posljednjoj četvrtini), dvoboj u Memphisu bez najvećih zvijezdi. Ja Morant zbog kazne nije igrao za Grizzliese, a Luka Dončića i Kyrie Irving nisu nastupili za Mavse.


Stephen Curry je zablistao u prvoj domaćoj utakmici po povratku na parket od ozljede i odveo aktualne prvake do pobjede nad liderom iz Milwaukeea. Ubacio je ukupno 36 poena (šest skokova, četiri asistencije), odnosno 20 poena u sedam ključnih minuta ili 22 poena u posljednjoj četvrtini i produžetku. Pogodio je tricu za poravnanje 19 sekundi prije kraja regularnog dijela, a onda blokira pokušaj Jruea Holidayja.


Bucksi su i drugu utakmicu zaredom zaigrali bez Giannisa i doživjeli drugi poraz od 21. siječnja. U tom periodu odigrali su 21 utakmicu…


Sunsi su nakon tri uzastopne pobjede “pali” u Sacramentu. Kluba Kingsa zabila je Devinu Bookeru (28 poena) i ekipi čak 65 poena.


REZULTATI


LA Clippers – New York 106:95
Charlotte  – Utah 111:119
Detroit  – Indiana 115:121
Orlando – Miami  126:114
Atlanta  – Boston  125:134
Houston – Chicago 111:119
Memphis – Dallas 112:108
Golden State – Milwaukee 125:116
New Orleans – Oklahoma City 96:110
Phoenix – Sacramento 119:128