NBA liga

VIDEO Celticsi na krilima dvojca Tatum – Jaylen stigli do najuvjerljivije pobjede sezone, prvaci posrnuli u Minneapolisu

Portal Novi list

Kyrie Irving i Jayson Tatum/Foto REUTERS

Kyrie Irving i Jayson Tatum/Foto REUTERS

Dario Šarić postigao 11 poena u porazu Sunsa



RIJEKA  Jayson Tatum (31 poen i devet skokova) i Jaylen Brown (26 poena) postali su prvi dvojac u povijesti Boston Celticsa koji je postigao po sedam ili više trica u istoj utkamici. Celticsi su pregazili Netse (treći put ove sezone) stigavši do najuvjerljivije pobjede ove sezone.


– Potpuno jasno je da Celticsi žele osvojiti naslov ove sezone i ne pritom ne žele gubiti vrijeme tijekom sezone – rekao je Kyrie Irving,  koji je postigao 20 poena.


Netsima je ovo sedmi poraz u 11. utakmici bez Kevina Duranta.


 Joel Embiid je postigao 28 poena uz 11 skokova, a James Harden 26 poena uz 10 asistencija u pobjedi Sixersa nad Orlandom. Embiid, vodeći strijelac lige, pogodio je svih deset slobodnih bacanja, a utakmicu je zaključio sa 50 posto šuta iz igre. Harden je pogodio šest od sedam pokušaja za tri poena. Nedostajao mu je jedan skok za “triple-double” učinak.


Damian Lillard postigao je 42 poena uz 10 asistencija u pobjedi Portlanda nad Memphisom, a unatoč tome što su Blazersi ostali bez Nurkića i Granta u prvom poluvremenu. Lillardu je ovo bio bila peta utakmica s najmanje 40 poena od početka godine. Ja Morant završio je utakmicu s 32 poena, 12 asistencija i osam skokova.




Aktualni NBA prvaci pali su u Minneapolisu u produžetku.  D’Angelo Russell postigao je 14 od 29 svojih poena u posljednjoj četvrtini, “palicu” je u produžetku preuzeo Anthony Edwards (27 poena). Stephen Curry je bio najefikasniji kod Warriorsa s 29 poena i 10 skokova.


Dario Šarić proveo je na parketu nešto više od 21 minute u porazu (drugom u posljednjih osam utakmica) njegovih Sunsa od Hawksa. Hrvatski reprezentativac postigao je 11 poena i uhvatio pet skokova i tri asistencije. Dejounte Murray (21) i Trae Young (20 poena, 12 asistencija) predvodili su Atlantu do druge pobjede u posljednjih šest utakmica. Mikal Bridges zabio je 23 poena, najviše u redovima Sunsa, ali uz tek 30 posto šuta za dva poena i samo jednu pogođenu tricu iz sedam pokušaja.


Lauri Markkanen zabio je 28 poena uz 13 skokova, a Mike Conley pogodio je tricu i dva slobodna bacanja u završnici utakmice za pobjedu  Utaha nad Torontom. U redovima Raptorsa Fred VanVleet ostvario je drugi “triple double” u karijeri (34 poena, 12 skokova i 10 asistencija).


 


 



REZULTATI


Phoenix – Atlanta 100:132


Utah – Toronto 131:128


San Antonio – Sacramento 109:119


Minnesota – Golden State 119:114 (produžetak)


Houston – Oklahoma 113:106


Boston – Brooklyn 139:96


Memphis – Portland 112:122


Philadelphia – Orlando 105:94