NBA liga

VIDEO Aktualnim NBA prvacima luda završnica u Bostonu, Celticsi su prokockali veliko vodstvo u završnici

Portal Novi list

Jayson Tatum i Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Jayson Tatum i Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Bucksi su zabili šest trica zaredom u posljednjoj četvrtini i istopilo se 14 poena prednosti domaćih igrača

BOSTON Za razliku od susreta u Memphisu onaj u Bostonu imao je napetu završnicu. Aktualni NBA prvaci su na kraju preokretom stigli do 110:107 pobjede nad Celticsima i poveli su 3:2 u polufinalu Istočne konferencije. Boston je prokockao 14 poena prednosti na ulasku u posljednjih četvrtinu. Bucksi su do izjednačenja (105:105) stigli dalekometnim topništvom – tricama. Pogodili su šest trica zaredom!


Jayson Tatum je s dva pogođena slobodna bacanja vratio prednost domaćima, Giannis 15 sekundi prije kraja pogodio jedno slobodno bacanje. Nakon drugog je uslijedio skok Bobbyja Portisa i koš za vodstvo Milwaukeea. Celtici su imali vremena za posljednji napad, no Jrue Holiday je  prvo blokirao Marcusa Smarta, a onda, nakon što je Pat Connaughton pospremio dva bacanja, je ukrao loptu Smartu koji je krenuo u posljednji napad Bostona.




Jrue Holiday se na kraju prometnuo u junaka pobjede Bucksa, zabio je 24 poena, uhvatio osam skokova i podijelio osam asistencija. Giannis je, međutim, bio prvo ime s 40 poena i 11 skokova. Kod Celticsa su se istaknuli Tatum s 34 i Brown s 26 poena.


– Kada smo gubili 14 poena razlike početkom posljednje četvrtine vjerojatno su sve pomislili da se sve okrenulo protiv nas. Međutim, skupili smo glave i stigli do preokreta – rekao je Holiday.