Zula dobio nasljednika

Veljko Mršić novi izbornik muške košarkaše reprezentacije

Hina

Veljko Mršić na mjesto izbornika dolazi s pozicije sportskog direktora Cedevite/Foto PIXSELL

Veljko Mršić na mjesto izbornika dolazi s pozicije sportskog direktora Cedevite/Foto PIXSELL

Na mjestu izbornika muške reprezentacije Hrvatske Mršić će naslijediti Dražena Anzulovića koji je na toj dužnosti bio godinu dana i nije uspio izboriti plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kini.ZAGREB Dosadašnji sportski direktor KK Cedevita 48-godišnji Veljko Mršić bit će novi izbornik muške košarkaše reprezentacije Hrvatske te zbog novih obveza odlazi s dosadašnje dužnosti u klubu, objavio je najbolji hrvatski košarkaški kolektiv na svom službenom internetskom portalu u zahvali svom dosadašnjem zaposleniku.


Veljko Mršić je u Cedeviti prošao put od trenera juniorske momčadi, pomoćnika Jasminu Repeši kad je Cedevita osvojila prvi seniorski naslov prvaka Hrvatske pa do samostalnog vođenja prve momčadi s kojom je osvojio tri naslova državnog prvaka i dva Kupa Krešimira Ćosića te dospio do Top 16 Eurolige.


Mršić je od studenog prošle godine preuzeo ulogu sportskog direktora umjesto smijenjenog Mateja Mamića.
Na mjestu izbornika muške reprezentacije Hrvatske Mršić će naslijediti Dražena Anzulovića koji je na toj dužnosti bio godinu dana i nije uspio izboriti plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kini.


»KK Cedevita Veljku Mršiću želi puno sreće u karijeri zahvaljujući na svemu što je napravio za klub, naglasivši da će mu biti na raspolaganju sa svime što mu bude potrebno u budućnosti s radom u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i oko nje«, zaključuje se u Cedevitinom priopćenju.


Na sjednici Upravnog odbora HKS-a također je imenovan trener Muške seniorske reprezentacije za Univerzijadu – Vladimir Anzulović, te treneri muških reprezentacija mlađih dobnih kategorija. Trener AO Škrljeva Damir Rajković ostao je izbornik reprezentacije do 20 godina.