Vapaj NBA zvijezde na Instagramu: “Majka mi je u induciranoj komi…”MINNEAPOLIS Centar Minnesota Timberwolvesa Karl-Anthony Towns pozvao je putem društvenih mreža navijače da se zaštite od koronavirusa nakon što mu je majka koja je zaražena tim virusom u induciranoj komi.


 


Towns je u emotivnoj videosnimci objavljenoj na Instagramu objavio da su mu oboje roditelja završili u bolnici nakon što su se nekoliko dana osjećali loši.
 


I dok mu je otac pušten iz karantene zdravstveno stanje njegove majke Jacqueline Cruz “se pogoršalo” jer kašalj i vrućica nisu prolazili.


 


Timberwolves su potvrdili za ESPN da je Townsova majka Jacqueline poztivna na  COVID-19.


 


“Jednostavno joj nije bolje”, kazao je  24-godišnji Towns. “Temperatura joj se nikako ne spušta sa 39,5 C, možda do 38,8C uz lijekove, a onda opet naraste preko noći. Jako joj je loše. Pluća su joj sve lošija, kašalj sve gori. Pogoršava joj se stanje”, kazao je Towns, dodajući da se nada da će njegova priča pomoći drugim u borbi protiv koronavirusa i ističući kako “sada svi shvaćaju ozbiljnost sitacije”.


 


“Ponosni smo na Karlovu predanost u pomaganju drugima, posebice njegovu donaciju od 100,000 dolara Mayo Clinic za daljnja testiranja vezana za COVID-19. Mi podupiremo sve naše igrače i osblje i njihove obitelji i provjeravajći jesu li na sigurnom i gdje su najbliže ustanove gdje se može obaviti testiranje.”


 


Do srijede poslije podne više od 460,000 ljudi diljem svijeta zaraženo je koronavirusom, a više od 20,800 osoba je preminulo od posljedica bolesti.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.