Čudne odgode

Utakmica AO Škrljeva i Zadra odgođena zbog koronavirusa u zadarskoj momčadi, ali će zato u nedjelju igrati u ABA ligi

Zlatko Horvat

Jure Gunjina/Foto D. KOVAČEVIĆ

Jure Gunjina/Foto D. KOVAČEVIĆ

Susret Adria Oil Škrljeva i Zadra trebao bi se odigrati idućeg tjedna, u utorak ili srijedu. Nakon toga sastav Damira Rajkovića čeka gostovanje u Draženovu domu kod Cibone



RIJEKA Današnji susret između Adria Oil Škrljeva i Zadra u okviru HT Premijer lige odgođen je zbog slučaja koronavirusa u redovima Zadra. Taj ogled trebao se odigrati samo dva dana poslije ogleda ABA lige protiv Budućnost VOLI u Zadru, odgođenog zbog zaraženog igrača.


No, vikend ne bi trebao proći bez utakmice za Zadrane jer u nedjelju igraju zaostalu utakmicu ABA lige protiv Cedevita Olimpije, nakon što cijela momčad obavi redovno testiranje na COVID-19, što je slučaj prije svake utakmice u ABA ligi.


Čudno je i to da na službenim stranicama HKS-a posljednjih dana, na dijelu gdje su bile nadolazeće utakmice HT Premijer lige, nije bio uvršten ogled Adria Oil Škrljeva i Zadra, niti su ga u priopćenju o odgodama dvaju susreta ABA lige Zadrani spomenuli, već su to obavili dan kasnije. Gostovanje u Mavrincima kao da već od ranije nisu imali u planu. Usput, taj je susret bio na programu Arenasporta…




Zbog novog slučaja zaraze Zadrani neće ići u samoizolaciju jer su tek iz nje izašli i stekli su imunitet, preboljevši COVID-19. Očito, nisu baš svi. Dodatno ulje na vatru je dolio Chinanu Onuaku, američki centar Zadrana, koji je na svom Twitteru napisao:


– Kako su sljedeće tri utakmice otkazane jer tip ima COVID-19, a i dalje treniramo s njim?


Zadrane čeka pakleni siječanjski raspored u ABA ligi, u kojoj su odigrali tek devet od mogućih 13 utakmica, ostvarivši tek dvije pobjede. Srećom, ne moraju se brinuti za ostanak jer je Koper Primorska odustala od natjecanja, a ligu napušta jedna momčad.


Susret Adria Oil Škrljeva i Zadra trebao bi se odigrati idućeg tjedna, u utorak ili srijedu. Nakon toga sastav Damira Rajkovića čeka gostovanje u Draženovu domu kod Cibone.


– Atmosfera je dobra, poslije pobjede u Zaboku dečki su jedva čekali susret sa Zadrom – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, sastava koji će se morati malo strpjeti za ogled s liderom Premijer lige. Barem nekoliko dana. Ako testiranja uoči susreta Zadrana s Cedevita Olimpijom ne ukažu na nove slučajeve zaraze…