NBA draft

Utah ustupila Knicksima prava na Antu Tomića, hrvatski centar “draftiran” je još 2008. godine

Hina

Ante Tomić (desno)

Ante Tomić (desno)

Knicksima je bilo stalo da uz pravo na osmi izbor u prvom krugu dobiju još jednu bolju poziciju od 27. na koju su također imali prava



NEW YORK Iako je izabran na NBA draftu još 2008. i nema namjeru zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, ime 33-godišnjeg hrvatskog centra Ante Tomića, našlo se u razmjeni koju su na dan ovogodišnjeg drafta napravili Utah Jazz i New York Knicksi.


Naime, Knicksima je bilo stalo da uz pravo na osmi izbor u prvom krugu dobiju još jednu bolju poziciju od 27. na koju su također imali prava.


Momčad iz New Yorka je partnera za takav posao našla u Utah Jazzu s pravom na 23. izbor u prvom krugu. Knicksi su tako pomaknuli za četiri mjesta i tome su dodali još i pravo na osmi izbor u drugom krugu.




Da bi razmjena bila valjana, Utah je u nju ubacila bivšeg hrvatskog reprezentativca i današnjeg igrača Joventuta, 33-godišnjeg Antu Tomića, koji je bio 44. izbor Jazza 2008.


No, Tomić  nikada nije odlučio napraviti korak prema NBA ligi zadovoljivši se zavidnom karijerom u europskim velikanima Realu i Barceloni.


Na tom draftu 2008. prvi izbor imali su Chicago Bullsi i odabrali Derricka Rosea, a jedna od zanimljivosti je i to što je 45. izbor, jedan iza Tomića, bio slovenski reprezentativac Goran Dragić koji je prije nešto više od mjesec dana došao do NBA finala s Miamijem.