NBA liga

Deseta uzastopna pobjeda Utaha, Dončić dobio šuterski dvoboj protiv Bogdanovića

Hina

Luka Dončić šutira preko Rudyja Goberta/Foto REUTERS

Luka Dončić šutira preko Rudyja Goberta/Foto REUTERS

Hrvatski košarkaš je za 35 minuta provedenih na parketu ubacio svega šest poena, Dončić uzvratio s 30 poena



SALT LAKE CITY Košarkaši Utah Jazza produžili su seriju pobjeda u NBA ligi na 10 svladavši na svom parketu Dallas Maverickse sa 116-104 te tako preuzeli vodstvo u Zapadnoj konferenciji, ali i čitavoj ligi.


Jazz je nastavio svoj pobjednički ritam iako protiv Mavsa nije igrao njihov najbolji strijelac Donovan Mitchell zbog sumnje na potres mozga, no njegov izostanak kompenzirali su Jordan Clarkson sa 31 ubačajem i Rudy Gobert sa 29 koševa i 20 skokova. Hrvatski reprezentativac u sastavu Utaha Bojan Bogdanović nije imao svoju večer, za 35:49 minuta provedenih na parketu ubacio je šest poena uz šut za dva 3-8 te po promašenu tricu i slobodno bacanje. Usto je sakupio tri skoka i imao jednu asistenciju. Kod Dallasa najučinkovitiji je standardno bio Luka Dončić sa 30 pogodaka.


Utah je sada na omjeru pobjeda i poraza 14-4 te je pretekla prvake Los Angeles Lakerse, koji su pretrpjeli prvi ovosezonski poraz u gostima izgubivši od Philadelphia 76-ersa sa 106-107 i tako pali na omjer 14-5. Dallas je, pak, s omjerom 8-10 na 11. poziciji Zapada.