All stars vikend

U natjecanju u zakucavanjima pobijedio Derrick Jones Jr., u tricama Buddy Hield

Hina

Reuters

ReutersKošarkaš Miami Heata Derrick Jones Jr. pobjednik je natjecanja u zakucavanju na All Star vikendu i to nakon produžetaka s dvije dodatne runde, svladavši u finalnoj rundi Aarona Gordona (Orlando Magic) za samo jedan bod.


»Bilo je sjajno, odlično natjecanje«, kazao je Jones koji je pobjedu ostvario na svoj rođendan.


Gordon je, nakon što je dobio šest puta zaredom ocjenu 50, za finalno zakucavanje iskoristio 2,26 m visokog centra Celticsa Tacka Falla kojeg je, zaletivši se s linije slobodnih bacanja, preskočio točno ispred obruča i onda zakucao s dvije ruke. Publika je očekivala da će i za ovo zakucavanje dobiti 50 no, žiri mu je dao tek 47, što je izazvalo negodovanje s tribina.
Jones je u pobjedničko zakucavanje krenuo s druge strane igrališta, a u skok s linije slobodnih bacanja i za to je dobio ocjenu 48 što mu je osiguralo taj jedan bod više.


Košarkaš Sacramento Kingsa Buddy Hield pobijedio je u natjecanju u tricama Devina Bookera iz Phoenix Sunsa, postigavši u zadnjoj rundi 27 od 40 poena. Booker je postigao jedan manje.A u All Stars Skills Challengeu slavio je Bam Adebayo (Miami Heat) ispred Domantas Sabonis (Indiana Pacers).