PROMOCIJA

Kvarner 2010 postao novi prvoligaš: Možemo obećati da ćemo još bolje raditi

Zlatko Horvat

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Ova promocija je prvi korak naprijed, prepoznat je rad i jedna tradicija. Rijeka treba biti jedan od prvoligaških centara - kaže Dražen Padovan, dopredsjednik Kvarnera 2010



RIJEKA – Košarkaški Kvarnera 2010 opet su prvoligaši. Komisija za sustav natjecanja HKS-a je nakon razmatranja pristiglih dopisa i prijava zainteresiranih klubova, a nakon odustajanja Universitasa, odlučila da će ligu popuniti riječka momčad,


»Uzimajući u obzir ulaganje u mlađe dobne uzraste i rad s njima te posljedično i njihovu prisutnost na poluzavršnim turnirima u proteklih nekoliko godina, napredak kluba, te teritorijalnu pripadnost kluba, Komisija je Kvarneru 2010 dala priliku za ulazak u viši rang natjecanja«, stoji u priopćenju HKS-a.


Prije samo četiri godine Riječani su bili četvrti u Ligi za prvaka, iza Cibone, Cedevite i Zadra, imali su na stolu ponudu ABA lige, koja je odbijena. Potom je krenuo pad sve do Druge lige – zapad. Pod vodstvom trenera Gorana Šućurovića na parketu te dopredsjednika Dražena Padovana i dopredsjednice Romane Mirašević Kocijan, Riječani su uspjeli zaustaviti pad te napraviti prvi korak prema povratku.




– Ulazak u Prvu ligu rezultat je cjelokupnog rada kluba na svim razinama. Isplatilo se. Taj rad je prepoznat od strane HKS-a, kojem se zahvaljujemo. Nema euforije, ali možemo obećati da ćemo još bolje raditi, dati priliku domaćim mladim igračima s naglaskom na njihov razvoj, te pokušati dodatno stabilizirati klub, što je preduvjet za kvalitetan daljnji razvoj.


Ova promocija je prvi korak naprijed, prepoznat je rad i jedna tradicija. Rijeka treba biti jedan od prvoligaških centara – kaže Dražen Padovan, dopredsjednik Kvarnera 2010.


Goran Šućurović u ponedjeljak će okupiti momčad, koja u prvenstvo kreće 10. listopada gostovanjem u Dubrovniku.


– Za dan, dva imat ćemo sastatak sa stručnim stožerom, koji je protekle sezone napravio odličan posao. Bili smo jedina neporažena momčad u drugim ligama – zaključuje Padovan.