Rezime

Trener košarkašica FSV-a Teddy Delač nakon polusezone: ‘Sada se ne smijemo uspavati’

Katarina Blažević

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

U drugom dijelu sezone FSV više neće imati Katarinu Trehub, dosadašnje prvo ime ekipe, ali u klubu su brzo reagirali te je roster pojačala Dora Čipčić koja dolazi iz Splita



RIJEKA – Košarkašice FSV-a zaključile su prvi dio sezone s gotovo savršenim domaćim (5-1) te lošim gostujućim učinkom (0-5), što im na kraju donosi zlatnu sredinu, odnosno šesto mjesto ljestvice. Iako je prvi dio sezone pokazao da je prvih pet ekipa lige ipak na razini iznad, Riječanke se napokon ne bore za puki ostanak.


– Rezultatom možemo biti zadovoljni, ali ne smijemo se zadovoljiti time i sada se uspavati. Napominjem stalno curama da nam je cilj približiti se vrhu i ove sezone to će rezultatski sigurno biti teže, ali igrom, pristupom i načinom kako treniramo, moramo biti bolji nego ostali. Brojem pobjeda možemo biti zadovoljni, nekim pojedinačnim utakmicama, rolama i rezultatima protiv jačih suparnica, ali predstoji nam vrlo zahtjevan drugi dio sezone. Sada s jačim ekipama igramo doma, a protiv ovih ekipa našeg ranga i slabijih igramo u gostima. Te ekipe će se sigurno pojačati. Nastavljamo putem kojim smo krenuli. Ali sigurno će sada polusezona biti teža – govori trener košarkašica FSV-a Teddy Delač.


Karakter i energija


Stručni stožer definitivno može biti zadovoljan reakcijom na domaćem terenu, ali gostujući parket bio je dosad veliki problem. Ipak, tu je ulogu odigrao i raspored pa su Riječanke tako redom gostovale kod ekipa koje se bore za titulu prvakinja, izuzev Broda na Savi.




– Jedino što mogu zamjeriti kod gostujućih utakmica je ona kod Plamen Požege i sada zadnju utakmicu protiv KAŽL-a, gdje pristup nije bio pravi. Ostalo smo odigrali čak možda i malo iznad naših mogućnosti. Naša kvaliteta nije zasad takva da bismo mogli ići u goste nekoga pobijediti, ali svakako je to neka želja. Bit će sada zanimljivo vidjeti domaće utakmice s jačim ekipama, gdje će trebati pokazati karakter i energiju i izvući dodatne unutarnje rezerve.


A dodatne unutarnje rezerve Delačeve igračice će morati izvući i zbog toga što na parketu više neće imati Katarinu Trehub, prvo ime FSV-a u ovom prvom dijelu sezone. Trehub je otišla u Mađarsku, ali u klubu su brzo reagirali te je ekipu pojačala Dora Čipčić.


Poruka


Krilna igračica je posljednje igrala za Split, ali je već bila suigračica Nerei Brajac i Ivoni Krakić na Georgian Court Universityju. Nakon toga igrala je i u Velikoj Britaniji.


– Katarina je bila sigurno naša najbolja igračica i stup ekipe. Bitno je da smo joj izašli u susret i omogućili odlazak na višu razinu koju ona i zaslužuje. Na taj način smo htjeli poslati i poruku da svaku igračicu koja preraste sredinu i svojim igrama pokaže nešto više, sigurno nećemo zadržavati. A opet ćemo ponuditi svim igračicama koje imaju ambiciju dobar rad i trening te mogućnost afirmacije. Uz Doru, imamo još jednu igračicu koja bi mogla doći. Ne bih rekao da ćemo biti slabiji, nego drukčiji. Te stvari će trebati posložiti i malo prilagoditi sistemu igre. Dora i eventualno još jedna igračica bi nas trebale barem ostaviti na istoj razini kvalitete. Za nešto više ipak treba još vremena – zaključuje Delač.