Damir Rajković

Trener košarkaša DL Škrljeva odahnuo nakon izborenog ostanka: “Znali smo da rad mora dati rezultat”

Katarina Blažević

Damir Rajković s igračima/S. DRECHSLER

Damir Rajković s igračima/S. DRECHSLER

Ostaje još Alkar, u kojem nam pobjeda vjerojatno donosi doigravanje - kaže trener Zelenih



VELIKA GORICA Košarkaši DepoLink Škrljeva probudili su se i proigrali kada je najviše trebalo, u pretposljednjem kolu protiv Gorice su nanizali četvrtu pobjedu i tako osigurali toliko željeni ostanak u HT Premijer ligi. I ne samo to, nakon teške borbe u kojoj su prije nekoliko kola praktički jednom nogom već bili u nižem rangu, Škrljevčani sada imaju i šansu zaigrati u doigravanju, odnosno četvrtfinalu prvenstva. Da bi to ostvarili, moraju u zadnjem kolu kod kuće u nedjelju pobijediti Alkar, dok Zabok na svojem terenu treba svladati Bosco.


Utakmica u Velikoj Gorici bila je još jedna u kojoj su obje momčadi svojim trenerima na trenutke »kidale živce«, ali Damir Rajković, koji na raspolaganju nije imao Rajčića i Šarića, na kraju je bio onaj koji je imao razloga za sreću i zadovoljstvo.


Njegova je momčad krajem druge četvrtine imala i vodstvo od 16 poena razlike, da bi potom sve prokockala pa gubila 60:59 sredinom treće dionice. Ali Zeleni su bili agresivniji u finišu, na krilima Kujundžića su u zadnjoj četvrtini uspjeli zadržati vodstvo zahvaljujući čemu će u zadnjem kolu »lakše disati«…


Bivši igrači




Očito je trener Gorice Braslav Turić imao dobru taktiku na velikom odmoru jer su se Gunjina, Uljarević i Batur, inače sve redom bivši igrači Škrljeva, raspucali i uzeli vodstvo u svoje ruke (58:57). Škrljevo je izgledalo dekoncentrirano u tim trenucima, dolazilo je i do nesporazuma u obrani, a najbolji pojedinac Thornton je bio nevidljiv i isključen iz utakmice. Ipak, Goričani su osobnim pogreškama stavljali Zelene na crtu slobodnih bacanja, a Thornton i Barišić su redom pogađali (60:67).


Rajkovićeva momčad je u zadnju dionicu ušla s puno više energije, a predvodio ju je Kujundžić koji je nanizao šest poena (68:81), da bi potom ponovo pala u igri i izgubila tri lopte zaredom. Nervozni Škrljevčani su u nekoliko navrata davali šansu domaćinu svojim greškama, zbog čega je Rajković zvao dvije minute odmora u razmaku od samo 15 sekundi. Batur je pola minute prije kraja vratio nadu svojoj momčadi (83:89), ali Barišić je samo trenutak kasnije pogodio slobodno bacanje.


Strpljivost


– Bilo je pitanje vremena kada ćemo proraditi. Bilo je puno promjena tijekom sezone, a bilo je puno promjena i na početku sezone. Od nositelja igre ostao nam je tek Rajčić. Uprava je bila strpljiva, dugo surađujemo i znali smo da rad mora dati rezultat. Vrijedilo je čekati i njima i navijačima. Na kraju smo napravili iskorak i izborili ostanak – kaže trener Damir Rajković.


Njegova momčad imala je puno problema s ozljedama, na početku se nije pogodilo ni sa stranim centrom, ali na kraju je pronađeno rješenje.


– Imali smo stvarno dosta peha, a onda je još došla i psihoza jer nije bilo rezultata. Bili smo i gosti u vlastitoj dvorani, izgubili smo neke termine, a trebalo je dati priliku i mladima da se naviknu na ovu razinu treninga i lige. Na kraju smo uspjeli. Ostaje još Alkar, u kojem nam pobjeda vjerojatno donosi doigravanje. Zabok će morati gristi protiv Bosca, jer u protivnom ispada…