NBA liga

Trae Young zasjenio Giannisa i s 48 poena odveo Hawkse do pobjede u prvoj utakmici finala konferencijskog doigravanja

Portal Novi list

Trae Young/Foto REUTERS

Trae Young/Foto REUTERS

Giannis je ubacio 34 poena za Buckse, pridodao tom učinku 12 skokova i devet asistencija, ali zasjenila ga je nadolazeća zvijezda Hawksa s 48 poena, 11 asistencija i sedam skokova



NEW YORK Atlanta predvođena senzacionalnim Trae Youngom projurila je Milwaukeeom (1116:113) i povela u finalu doigravanja Istočne konferencije. Giannis je ubacio 34 poena za Buckse, pridodao tom učinku 12 skokova i devet asistencija, ali zasjenila ga je nadolazeća zvijezda Hawksa s 48 poena, 11 asistencija i sedam skokova.


– Došli smo toliko daleko da ovo zasigurno nije trenutak da prestanemo vjerovati u sebe – rekao je Young nakon partije karijere.


Samo je Dominique Wilkins u povijesti Hawksa postigao više u utakmici doigravanja. Bio je stalni trn u oku obrane Milwaukeeja, pogađao s distance, ali i asistirao. Nakon njegovih dodavanja postignuto je 26 poena, a poslastica je bilo dodavanje za zakucavanje Johna Collinsa (23 poena) i sjajna finta kojom se oslobodio svojega čuvara prije nego što je namjestio rame i pogodio za tri poena.




Young igra s impresivnim samopouzdanjem: ovo su njegova prva doigravanja, no već je sedam puta prešao granicu od 30 poena. Potpuno jasno je da su Hawksi u njemu dobili igrača za velike stvari. Možda i novu senzaciju u vidu eliminacije Bucksa. Druga utakmica finala igra se također u Fiserv Forumu,  rasporedu je u noći s petka na subotu.