ŠKRLJEVČANI BEZ PORAZA U ČETIRI SUSRETA

Toni Jelenković, razigravač Adria Oil Škrljeva, o savršenom startu: “Borbenost i agresivnost naš su forte”

Luka Medak

Toni Jelenković/Foto: M. LEVAK

Toni Jelenković/Foto: M. LEVAK

Svi novi koji su došli dobro su se složili s nama koji smo tu od prošle sezone i postali smo stvarno super momčad - tvrdi Jelenković, zapaženi strijelac i asistent Adria Oil Škrljeva



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u subotu su kod Vrijednosnica u Osijeku upisali svoju četvrtu uzastopnu pobjedu ove sezone, odnosno treću u Premijer ligi te tako neporaženi zasjeli na vrh ljestvice. No, Škrljevčani su se dobro pripremili za slavonski izazov.


– Znali smo da će utakmica biti teška, Osijek je također dobro startao u ovu sezonu, ali mi smo se dobro pripremili. Prvo poluvrijeme nam je trebalo malo vremena da uđemo u ritam nakon dugog puta, ali zato smo treću i četvrtu četvrtinu stvarno odigrali agresivno, borbeno i preuzeli kontrolu nad utakmicom, tako da smo i zasluženo slavili na kraju – kaže Toni Jelenković, koji je upisao 15 poena i sedam asistencija.


Za 24-godišnjeg Zadranina ova je sezona krenula na najbolji mogući način. Sa 16,7 poena u Premijer ligi trenutačno je drugi najbolji strijelac momčadi, a s 4,7 asistencija predvodi Škrljevčane. Osim toga, ove sezone pogađa i gotovo tri trice po susretu, po čemu je treći najbolji šuter lige iza linije 6,75.


Statistika nebitna




– Prezadovoljan sam svojom ulogom u ekipi i kako sam ušao u sezonu. Moram reći da mi nije bitna statistika, svi jednostavno radimo svoj posao, od igrača do uprave, što je najvažnije da sve dobro funkcionira. Momčad se stvarno odlično posložila, svaki igrač od prvog do zadnjeg. Svi novi koji su došli dobro su se složili s nama koji smo tu od prošle sezone i postali smo stvarno super momčad. Svatko zna koja mu je uloga i što treba raditi, svi su boebeni i agresivni, a to nam je forte ove sezone. Zbog toga nam ide odlično – objašnjava razigravač Škrljeva.


Uz kapetana Josipa Barnjaka upravo je Jelenković bio jedan od ključnih igrača za veliko slavlje protiv Zadra u drugom kolu. Klubu iz svojeg rodnog grada ubacio je 23 poena, ali tvrdi da to nije bio razlog veće motiviranosti.


Slijedi Šibenka


– Ja samo igram iz utakmice u utakmicu najbolje što mogu. Tada nas je bilo sedam u rotaciji, nitko nije očekivao da ćemo pobijediti, ali svi smo baš zato imali veliku želju i borili smo se svi od prvog do posljednjeg. Maksimalno smo iskoristili sve što nam se nudilo, odigrali smo jednu sjajnu utakmicu i time sam najviše zadovoljan – skroman je Jelenković.


Sljedeći test za momčad trenera Damira Rajkovića bit će Šibenka, koja nadolazeće subote na Mavrince dolazi bez pobjede u prva tri kola.


– Oni su imali dosta loš start u sezonu, ali mi nećemo u utakmicu ući podcjenjivački da ne bi bilo neugodnih iznenađenja. Kao i do sada, naglasak će nam biti na borbenosti i agresivnosti, a ako to budemo ispoštovali i igrali kao i u dosadašnje četiri utakmice, onda bi pitanje pobjednika trebalo biti riješeno vrlo brzo – tvrdi Jelenković, koji se raduje mogućem povratku Paola Marinellija, suigrača s kojim dijeli poziciju.


– Njegovim povratkom ćemo sigurno dobiti veću širinu, koja nam apsolutno treba jer igramo i ligu i Alpe Adria kup. S njim ćemo sigurno biti još i bolji, kao i s Vucićem kad se vrati. Kada nam se oni pridruže, vjerujem da neće biti gotovo nikakvih problema – zaključio je Toni Jelenković.