NBA

Suigrač Bojana Bogdanovića proglašen najboljim šestim igračem NBA sezone, pogledajte njegovu reakciju

Portal Novi list

Jordan Clarkson i Joe Ingles/Foto: screenshot

Jordan Clarkson i Joe Ingles/Foto: screenshot

Clarkson je tako postao prvi igrač u povijesti Jazza kojemu je pripala ova nagrada, a na njegovo iznenađenje uručio mu ju je upravo Joe Ingles u javljanju uživo za TNT.



RIJEKA Suigrač Bojana Bogdanovića u Utah Jazzu Jordan Clarkson proglašen je najboljim šestim igračem NBA sezone, nagradom koja se dodjeljuje igraču koji momčadi daje najveći doprinos ulaskom s klupe.


Nagradu je Clarksonu dodijelio njegov suigrač Joe Ingles, koji je bio jedan od finalista za tu nagradu, zajedno još s Derrickom Roseom iz New York Knicksa. Clarkson je tako postao prvi igrač u povijesti Jazza kojemu je pripala ova nagrada, a na njegovo iznenađenje uručio mu ju je upravo Joe Ingles u javljanju uživo za TNT.



Clarkson ove sezone u prosjeku bilježi 18,4 poena s klupe, što mu je i rekordna sezona po broju koševa. Nakon što je došao razmjenom iz Cavaliersa, pronašao se u ulozi “scorera” i uvelike doprinio najboljoj sezoni Jazza u povijesti.


U glasanju za najboljeg igrača koji ulazi s klupe osvojio je 407 glasova u izboru 100 sportskih novinara s pravom glasa, a njih 65 postavilo ga je na prvo mjesto. Drugi u ovom izboru bio je Joe Ingles sa 272 boda, odnosno 34 prva mjesta, dok je treće mjesto zauzeo bek New York Knicksa Derrick Rose sa 77 bodova i jednim prvim mjestom. Jalen Brunson i Tim Hardaway Jr. iz Dallasa završili su 4. i 5. u glasanju.


Ovo je već šesta godina zaredom da je nagrada otišla u ruke igraču iz Zapadne konferencije.