Strastveni navijač Lakersa potrošio tisuće dolara da bi kupio ručnik kojega je koristio KobeLOS ANGELES Ručnik legende Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta kojeg je koristio na zadnjoj NBA utakmici odigranoj u travnju 2016., kupljen je na dražbi za više od 33.000 dolara (29.778 eura), objavila je u nedjelju aukcijska kuća Iconic Auctions.
Ručnik. bijele boje s bojama Bryntova sponzora, prodan je za 33.077,16 dolara na dražbi na kojoj je prodano još 16 predmeta, objavila je kuća Iconic Auctions.


 


Bryant je poginuo 26. siječnja u dobi od 41 godine kada se helikopter koji je prevozio njegovu 13-godišnju kćer Giannu i još sedam osoba srušio pored Los Angelesa.
 


Predsjednik Iconic Auctions Jeff Woolf je za CNN izjavio da kupac ručnika već raspolaže velikom kolekcijom vezanom za Lakerse: “To je strastveni navijač Lakersa i njegov dugoročni projekt je stvoriti muzej u južnom dijelu Kalifornije”.


 


Bryant, peterostruki NBA prvak s Lakersima i dvostruki olimpijski pobjednik sa SAD-om, prekinuo je igračku karijeru 13. travnja 2016. nakon zadnje utakmice regularnog dijela sezone 2015./16. protiv Utah Jazza koju su Lakers i dobili (101-96 nakon produžetaka).


 


S brojem 24 na dresu Lakersa, Bryant, čiji je nadimak bio “Black Mamba”, tada je zabio 60 koševa nakon čega je održao govor, s ručnikom na ramenima, koji je zaključio riječima “Mamba Out” (Kraj za Mambu).


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.