Priprema za Eurobasket

Srbija slomila Sloveniju tek u produžetku

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Košarkaši Srbije svladali su u subotu u Banja Luci reprezentaciju Slovenije s 95-88, ali tek u dodatnih pet minuta igre s obzirom na to da je rezultat nakon 40 minuta igre bio 84-84

BANJA LUKA U posljednjoj pripremnoj utakmici pred rujanski Eurobasket košarkaši Srbije svladali su u subotu u Banja Luci reprezentaciju Slovenije s 95-88, ali tek u dodatnih pet minuta igre s obzirom na to da je rezultat nakon 40 minuta igre bio 84-84.Bio je to svojevrsni uzvratni dvoboj, jer su isti suparnici snage odmjerili i prije dva dana u ljubljanskoj dvorani Stožice, gdje je Srbija također slavila sa sedam koševa prednosti, ali u regularnih 40 minuta.

U prepunoj dvorani Borik u Banja Luci Slovenija je aktualnim svjetskim doprvacima pružila još snažniji otpor te početkom druge četvrtine imala čak i prednost od 14 koševa. Srbija je u nastavku uspjela uhvatiti zaostatak, ali je šut za pobjedu u regularnom dijelu utakmice bio u rukama izabranika Jure Zdovca. Zagorac je promašio tricu pa je o pobjedniku odlučio produžetak u kojem je srpska reprezentacija bila znatno bolja.


Strijelce pobjedničke reprezentacije predvodili su Nemanja Bjelica sa 18 koševa i Miroslav Raduljica sa 16, dok su kod Slovenaca najefikasniji bili Jaka Blažič s 19 i Zoran Dragić s 13 poena.


Srbija je pripreme završila s osam pobjeda i jednim porazom (od aktulnih europskih prvaka Francuza), dok je Slovenija u deset utakmica ostvarila šest pobjeda uz četiri poraza. Slovenska reprezentacija će se do početka Eurobasketa pripremati u Čatežu, a prvu utakmicu na Europskom prvenstvu odigrat će 5. rujna u zagrebačkoj Areni protiv Hrvatske u skupini C u kojoj su još Grčka, Makedonija, Gruzija i Nizozemska.




Srbija je u skupini B kojoj je domaćin Berlin s Njemačkom, Španjolskom, Italijom, Turskom i Islandom. Srpski košarkaši nastup na EP-u otvaraju 5. rujna protiv Španjolske, uz Hrvatsku jedine neporažene reprezentacije u pripremnom razdoblju.