NBA liga

Spursi iznenadili vodeće Warriorse, Bullsima derbi “istoka” protiv Netsa

Portal Novi list

Stephen Curry/Foto REUTERS

Stephen Curry/Foto REUTERS

Mavsi su i četvrti put ove sezone izgubili igrajući bez Luke Dončića



SAN FRANCISCO Vodeće momčadi Istočne i Zapadne konferencije su poraženi u noći sa subote na nedjelju. I dok se poraz Netsa od vrlo dobrih Bullsa može staviti u očekivane okvire gostujući posrtaj Warriorsa od Spursa definitivno nije nešto što se moglo pretpostaviti. Posebno ne 24 sata nakon velike pobjede Golden Statea u Phoenixu.


Derrick White je postigao 25 poena, Dejounte Murray 22 poena uz 12 skokova za četvrtu uzastopnu pobjedu momčad iz San Antonija. Stephen Curry je s druge strane uzvratio s 27 poena.


Nikola Jokić je postigao 32 poena uz 11 skokova u svega 27 minuta za pobjedu Nuggetsa nad Knicksima. Ovo je tek treća pobjeda Denvera u posljednjih deset utakmica.


Bullsi su nadigrali vodeću momčad Istočne konferencije na krilima svojeg provjerenog dvojca Zacha LaVinea (31 poen) i DeMar DeRozana (29 poena).




– Ako želiš biti najbolji onda moraš dobiti – najboljeg – izjavio je DeRozan nakon druge pobjede nad Netsima ove sezone.


Kevin Durant je bio efikasan s 28 poena u redovima Brooklyna. James Harden je imao lošu šutersku večer. Zabio je 14 poena (uz 14 asistencija), ali uz tek pet pogođenih lopti iz igre.


Pat Connaugthon je pogodio čak sedam trica (prosjek 7-13; ukupno 23 poena) za revanš Bucksa protiv Heatsa unatoč izostanku Giannisa Antetokounmpa. Heatsi su pak nastupili bez Jimmyja Butlera i Bam Adebaya. Max Strus ubacio je 25 poena za Miami, pogodio je pritom – pet trica.


Desmond Bane je ugradio učinak karijere (29 poena) u pobjedu Grizzliesa nad Mavsima. Dallas je i četvrti put ove sezone poražen bez Luke Dončića u isto toliko njegovih izostanaka. Ovoga puta Mavsi nisu imali na raspolaganju ni Kristapsa Porzingisa.


Jayson Tatum i Dennis Schroder ukrcali su po 31 poen u visoku pobjedu Celticsa nad Portlandom. Enes Freedom je uhvatio 15 lopti.


REZULTATI


New York Knicks – Denver Nuggets 99-113
Brooklyn Nets – Chicago Bulls 107-111
Milwaukee Bucks – Miami Heat 124-102
Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 90-97
Golden State Warriors – San Antonio Spurs 107-112
Sacramento Kings- LA Clippers 104-99
Portland Traila Blazers – Boston Celtics 117-145