Premijer liga košarkaša

Splićanin u redovima DepoLink Škrljeva uoči ogleda s Boscom: “Želja nam je nastaviti pobjednički niz”

Katarina Blažević

Viktor Šarić/L. BATELIĆ/KK DINAMO

Viktor Šarić/L. BATELIĆ/KK DINAMO

Bosco je nezgodna ekipa, spoj su mladosti i iskustva - rekao je Viktor Šarić



RIJEKA  Borba za ostanak u premijerligaškom društvu dugo nije bila uzbudljiva i izjednačenija. Košarkaši DepoLink Škrljeva posebno su »zakuhali« situaciju prošloga vikenda kada su pomalo iznenađujuće uvjerljivo svladali zagrebački Dinamo (85:70) i tako i njih doveli u neugodnu poziciju. Dinamo je još uvijek lider Lige za ostanak s osam pobjeda, ali Bosco ima tek pobjedu manje, dok su Škrljevčani, Gorica, Zabok i Alkar izjednačeni s omjerom 6-17. Što znači da se svaka od šest ekipa može nadati i doigravanju, u koje će ići najbolja dva kluba Lige za ostanak. Zeleni će danas pokušati nastaviti niz pobjeda, na domaćem će terenu od 19 sati ugostiti Bosco.


– Kada se pogleda ljestvica, možda se može reći kako je ova pobjeda bila iznenađujuća, ali ja to ne bih tako prikazao. Dinamu je nedostajao kapetan Garafolić i po rosteru mislim da nismo lošiji od njih, što smo i pokazali na terenu. Liga je izjednačenija nego ikada. Idemo osigurati ostanak, ali i cilj nam je izboriti play-off dokle god imamo šanse – kaže novopridošli u redovima DepoLink Škrljeva, 22-godišnji Viktor Šarić, koji je debitirao kod Dinama s osam poena i šest skokova.


Splićanin je dosad kroz karijeru nosio dres matičnih Žutih, uz jednu sezonu provedenu na posudbi u sinjskom Alkaru. U ABA-ligašu Splitu ove sezone nije došao do značajnije minutaže zbog čega je 206 centimetara visoki igrač odlučio napustiti Gripe.




– Split je, po mom mišljenju, trenutno u najboljoj formi, jedna od tri najjače ekipe u Hrvatskoj, koja igra i ABA ligu, i nema tu baš puno prostora za mladog igrača. Odlučio sam se za Škrljevo uz dogovor s menadžerom i trenerom Rajkovićem te nekim preporukama. Želim pomoći Škrljevu da ostane u ligi, ali i da izborimo play-off, što je cilj koji sam si zacrtao.


A na putu do ostanka, a onda možda i doigravanja, prvo stoji zagrebački Bosco.


– Želja nam je naravno nastaviti taj pobjednički niz. Bosco je nezgodna ekipa, spoj su mladosti i iskustva. Odigrali su dobru utakmicu u prošlom kolu protiv Alkara, ali ako budemo dobro trčali i branili skok, odnosno odgovorili fizički na njihovu igru, ne bismo trebali imati problema – zaključuje Viktor Šarić.