NBA liga

“Splash Brothersi” vratili Warriorse pobjedama, Karl-Anthony Towns utišao svoj Madison Square Garden

Portal Novi list

Klay Thompson i Stephen Curry/Foto REUTERS

Klay Thompson i Stephen Curry/Foto REUTERS

Klay Thompson je zabio 21, a Stephen Curry 18 poena



NEW YORK Warriorsi su nastavili sa svojim “toplo-hladno” izdanjima u 2022. godini. Druga najbolja momčad NBA lige (32-12) nakon poraza od Minessote svladala je (102:86) drugu najgoru momčad lige (10-33) Detroit Pistonse. U prvom planu bili su “Splash Brothers”.  Klay Thompson je u drugom domaćem nastupu nakon duge stanke postigao 21 poen, Stephen Curry se nakon utakmice stanke vratio na parket s 18 poena. Zabio je šest trica iz 11 pokušaja, uz osam asistencija.


Isaiah Stewart je upisao 14 poena i 11 skokova kod Pistonsa. Pričuva Rodney McGruder se istaknula s 19 poena (četiri trice).


U drugom susretu Timberwolvesi su slavili u Madison Square Gardenu (112:110). Karl-Anthony Towns (20 poena) ubacio je tri važna poena 29 sekundi prije kraja za pobjedu svoje momčadi za radost njegove obitelji koja je stigla na utakmicu iz obližnjeg New Jerseyja. Anthony Edwards je s 21 poen bio najefikasniji u redovima Minnesote.


Knicksima nije pomogao ni povratak Kembe Walkera (19 poena) nakon devet utakmica stanke (koljeno). Evan Fournier zaključio je susret s 27 poena kod Knicksa.