NBA liga

Sjajni Luka Dončić odveo Maverickse do četvrte uzastopne pobjede, Netsi i bez Jamesa Hardena dobili gradski derbi

Portal Novi list

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS

Slovenski košarkaš ubacio 34 poena, uhvatio 13 lopti, a sve to zasladio s devet asistencija



NEW YORK Luka Dončić zablistao je u četvrtoj uzastopnoj pobjedi Mavericksa nad Hornetsima. Slovenski košarkaš ubacio je 34 poena, uhvatio 13 lopti, a sve to zasladio s devet asistencija. Tim Hardaway jr. se pridružio Dončiću sa 18, a povratnik na parket u prvom ovosezonkom nastupu Kristap Portingis sa – 16 poena. Kod Hornetsa se istaknuo Terry Rozier sa 18 poena, P.J. Washington je zabio dva manje, ali uz deset skokova.


Giannis Antetokounpo je odveo Buckse do pobjede na Pistonsima s “triple-double” učinkom: 22 poena, 10 skokova i 10 asistencija. To mu je bio jubilarni 20. “triple-double” učinak u karijeri. Jerami Grant je pak bio najučinkovitiji kod Pistonsa uz 22 poena, četiri skoka i jednom asistencijom.


Netsi su su i bez najnovijeg pojačanja Jamesa Hardena, te odsutnog Kyrie Irvinga bez problema svladali Knickse u gradskom derbiju. Kevin Durant je zabio 26. Bruce Brown 15 poena uz 14 skokova. Julius Randle je sa 30 poena bio najefikasniji kod Knicksa kojima je ovo četvrti poraz u nizu.




Sjajnu šutersku večer imali su Damian Lillard u pobjedu Portlanda nad Sacramentom, te Nickeil Alexander-Walker u porazu njegovih Pelicansa od LA Clippersa. Lillard je ubacio okruglih 40 poena, ali i podijelio 13 asistencija. Nickeil Alexander-Walker je stao na brojci – 37. Tom šuterskom učinku pridodao je osam skokova i jednu asistenciju. Ni to nije pomoglo Pelicansima da zaustave Kawhija Leonarda (28 poena) i društvo iz Clippersa.


Ivica Zubac (LA Clippers) proveo je na parketu gotovo 22 minute i tu minutažu iskoristio za devet poena, sedam skokova i jednu asistenciju.


LeBron James je s 26 poena (šest skokova, sedam asistencija) bio prvo ime u redovima Lakersa koji su bili uvjerljivi protiv Oklahoma Thundera.


Rezultati: 


New Orleans Pelicans – LA Clippers 106:111


Portland TB – Sacramento Kings 132:126


Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 104:93


Milwaukee Bucks – Detroit Pistons 110:101


Brooklyn Nets – NY Knicks 116:109


Memphis Grizzlies – Minnesota Timberwolves 118:107


LA Lakers – Oklahoma Thunder 128:99