Dvostruko slavlje

Savršeni dan u kojem su u dom obitelji Naglić stigla dva trofeja…

Kristian Sirotich

Košarkaši Intera s novim trofejom

Košarkaši Intera s novim trofejom

Završi naša utakmica, uzmem mobitel i vidim supruginu poruku: »Važ je naš!«. Nisam u prvo vrijeme najbolje shvatio, nazovem je, potvrdim da smo osvojili naslov prvaka i zahvalim na poruci, a ona meni kaže da uopće nije na to mislila, nego da je Rijeka pobijedila Dinamo u Puli i osvojila Kup ha, ha, ha.... Fantastičan dan – kroz smijeh će započeti Aramis Naglić



RIJEKA Veselo je u srijedu navečer bilo u domu Naglićevih na Kantridi. Iz dva razloga. Gotovo u isto vrijeme slavila su se dva trofeja. Aramis Naglić u slovačkim je Prievidzama, protiv istoimene domaće momčadi, ostvario i četvrtu uzastopnu pobjedu u finalu doigravanja i svoj Inter iz Bratislave doveo do nove titule prvaka Slovačke, njegov je pak sin Aris na travnjaku stadiona Aldo Drosina slavio svoj prvi trofej kao član stručnog stožera »bijelih«. Dan koji će u obitelji Naglić ostati zapamćen. Aramis je, dakle, trener slovačkog prvaka Intera, Aris rehabilitator i pomoćni kondicijski trener Rijeke.


– Završi naša utakmica, uzmem mobitel i vidim supruginu poruku: »Važ je naš!«. Nisam u prvo vrijeme najbolje shvatio, nazovem je, potvrdim da smo osvojili naslov prvaka i zahvalim na poruci, a ona meni kaže da uopće nije na to mislila, nego da je Rijeka pobijedila Dinamo u Puli i osvojila Kup ha, ha, ha…. Fantastičan dan – kroz smijeh će započeti Aramis Naglić, proslavljeni riječki košarkaš i sada već dokazani košarkaški stručnjak. – Iskreno, gotovo mi je i draži taj Arisov trofej od ovoga moga jer znam koliko mu znači kao jednom mladom Riječaninu koji radi u nogometnom klubu kojega voli od malih nogu. Na kraju krajeva, i ja sam veliki navijač Rijeke, što je samo još jedan razlog da mi bude posebno drago. Evo, iskoristio bih ovu prigodu da čestitam Nogometnom klubu Rijeka i treneru Igoru Bišćanu na osvojenom trofeju u spektakularnom okruženju.


Aramis Naglić i njegov Inter također su spektakularno osvojili naslov pravaka. Kada je preuzimao momčad imali su učinak od 15 pobjeda uz četiri poraza u prvenstvu, do kraja sezone nanizali su još 24 utakmice, od čega deset u doigravanju, uz isto toliki broj pobjeda. Gotovo pa niti jednu utakmicu do kraja sezone nisu okončali s manje od 20 poena prednosti u odnosu na suparnika. Najbliži porazu bili su u drugoj utakmici finala doigravanja, kada su u Prievidzi pobijedili sa samo šest poena »plusa« (83:77). Nevjerojatna dominacija.




– Priznajem da to pomalo zvuči kao raritet, ali moram priznati i da sam promijenio način igre moje momčadi. Naime, i prije mog dolaska u Slovačku Inter je imao kvalitetu i bio je vodeća momčad slovačkog prvenstva. Dolazak u takvu momčad uvijek zna biti pomalo osjetljiv, jer nikad ne znaš koliko se tu još toga može promijeniti, koliko će se osjetiti tvoja trenerska ruka. Međutim, dobro sam pročitao momčad, dobro sam snimio situaciju i shvatio da profilu mojih igrača više odgovara jednostavnija i brža košarka, odnosno da imaju sposobnost odigrati obranu na još većoj razini nego do tada. Uspio sam to pomaknuti, pokrenuti, igrači su to prihvatili, osjećali su se ugodno i dobro u tome što smo radili i iz toga je izašla još veća dominacija nego ranije – nastavio je Aramis.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU