NBA

Šarić solidan u porazu Sunsa nad Bealovim Wizardsima, povećava se broj odgođenih utakmica

Luka Medak

Bradley Beal/Foto REUTERS

Bradley Beal/Foto REUTERS

Šibenčanin je odigrao puno bolje nego u prethodnom susretu kada je zabio samo četiri koša i sada je svojoj statistici uz 13 poena dodao i 6 skokova, asistenciju i blokadu.



RIJEKA Dosad neuvjerljivi Washington Wizardsi odigrali su svoju najbolju utakmicu sezone i uvjerljivo pobijedili Phoenix Sunse Darija Šarića, koji su jedno od ugodnijih iznenađenja ove sezone.


Wizardsi su uhvatili Sunse na krivoj nozi i već u prvoj četvrtini napravili prednost od 14 koševa, koja se povećala na 26 koševa razlike na poluvremenu. To ni u kojoj mjeri nije bilo očekivano jer Wizardsi su sezonu započeli sa samo dvije pobjede u 10 utakmica, a u ovom susretu su igrali bez Russella Westbrooka i Thomasa Bryanta, koji je u prethodnoj utakmici pretrpio rapturu križnog ligamenta.


Zato je stvar u svoje ruke preuzeo Bradley Beal, zabivši 34 poena, a bio je i blizu “triple-double” učinka s 9 asistencija i 8 skokova. Uza sve to, Beal je imao samo jednu izgubljenu loptu u cijeloj utakmici, a najbolji strijelac Wizardsa postao je i samo jedan od četiri igrača još od 1976. godine koji je sezonu otvorio s deset uzastopnih utakmica s 25 ili više poena.




Na drugoj strani najbolji je bio Devin Booker s 33 poena, a jedini “dvoznamenkasti” suigrači bili su mu Chris Paul s 14 poena i 11 asistencija, Mikal Bridges također s 14 te hrvatski reprezentativac Dario Šarić s 13 poena. Šibenčanin je odigrao puno bolje nego u prethodnom susretu kada je zabio samo 4 koša i sada je svojoj statistici uz 13 poena dodao i 6 skokova, asistenciju i blokadu.


COVID problemi


Nakon što je u nedjelju bila odgođena utakmica Miamija i Bostona zbog pojave koronavirusa u momčadima, iz istog razloga ovaj put je odgođen i susret Dallasa i New Orleansa, a već dan unaprijed liga je odlučila da se neće igrati ni današnji susret Chicaga i Bostona.


Liga ima sve više problema s pojavom COVID-a, a pogotovo ekipe koje se, ako se utakmica ne odgodi, moraju snalaziti kako god znaju, pa su tako Sixersi prije dva dana protiv Nuggetsa cijelu utakmicu igrali sa samo 7 igrača.


Liga je održala virtualni sastanak s vlasnicima franšiza i razmatraju se moguća rješenja poput proširivanja rostera na 17 igrača, pooštravanja sigurnosnih mjera prije i poslije utakmica te čak i pauza 7-14 dana dok se ne smanji broj slučajeva, no što će odlučiti tek nam je vidjeti.


Rezultati:


Cleveland – Memphis 91:101
Orlando – Milwaukee 99:121
Washington – Phoenix 128:107
Charlotte – New York 109:88
Atlanta – Philadelphia 112:94
Dallas – New Orleans (odgođeno)
Portland – Toronto 112:111
Savramento – Indiana 127:122