Izborna Skupština

Robert Jurković i Željko Mandarić preuzeli kormilo Kvarnera 2010 i najavili pohod na Premijer ligu

Katarina Blažević

Robert Jurković/V. KARUZA

Robert Jurković/V. KARUZA

Ovo je jedna jaka i moćna ekipa, ali idemo korak po korak, pa prvo do Premijer lige - rekao je novoizabrani predsjednik Robert Jurković



RIJEKA Robert Jurković izabran je na izbornoj skupštini Kvarnera 2010 za novog predsjednika riječkog košarkaškog kluba, dok je jedini dopredsjednik Željko Mandarić, riječki poduzetnik te vlasnik niza tvrtki, od kojih su najpoznatije Manšped i Adria Oil.


Dvojac je izabran u četverogodišnjem mandatu, a ostatak Upravnog odbora kluba odsad čine: Ivić Vodopija, Zdravko Ivanković, David Sopta, Hanes Beck, Stjepan Dunatov, Josip Ostrogović i Ivo Simper.


Najvažnija je to novost sa skupštine na kojoj se pojavilo 16 od 25 članova te su svi prisutni podržali odluku za izbor nove Uprave, a iznio ju je kao predsjednik skupštine Duško Miočić, prvi čelnik Kvarnera 2010, koji je u klubu bio do 2016. godine. Ostavku je Miočić podnio nakon što je odlučeno kako klub odustaje od ABA lige, stoga ni ne čudi njegov savjet novoj Upravi Kvarnera 2010.




– Podsjetite nas na stare dane riječke košarke te nemojte napraviti grešku stare Uprave i odbiti ABA ligu ili bilo koju drugu ligu. Morate iskoristiti sve prilike – rekao je bivši predsjednik Kvarnera 2010 Duško Miočić.


Novi predsjednik kluba Robert Jurković, koji je u “stari Kvarner” došao još 1979. godine kao igrač, a dosad je prošao sve trenerske kategorije, ipak ide korak po korak. Za početak, HT Premijer liga ne čini se daleko uz financijsku pomoć novih članova Uprave.


– Bit ću kratak, ali i emotivan. Došao sam u Kvarner kao klinac i najveći mi je cilj bio nastupiti pred pet tisuća ljudi. Nisam bio takve kvalitete, ali sam prošao sve selekcije kluba, i kao trener, te moram biti iskren da nisam sanjao da ću jednoga dana biti i predsjednik. Ali život je nepredvidiv. Neće biti lako, iako se ne sjećam kada je Kvarner imao ovako jaku Upravu. Ovo je jedna jaka i moćna ekipa, ali idemo korak po korak, pa prvo do Premijer lige – rekao je novoizabrani predsjednik Robert Jurković.


Uime sada već bivšeg čelnika kluba Dražena Padovana, koji je izostao sa Skupštine, u nekoliko je rečenica rezime posljednje tri sezone iznio Zoran Oštrić koji je bio na funkciji tajnika. Upravo je bivšoj Upravi i zahvaljeno tijekom skupštine na izrazito teškom poslu u posljednje tri godine s obzirom na dugove koji su dosezali dva i pol milijuna kuna, ali i Gradu Rijeci te PGŽ-u koji su pomogli u rješavanju tih problema.