Paolo Marinelli

Riječanin u dresu Adria Oil Škrljeva vraća se na parket protiv Šibenke: “Bolji ulazak u sezonu nismo mogli poželjeti”

Luka Medak

SPREMAN POMOĆI MOMČADI - Paolo Marinelli/Foto M. LEVAK

SPREMAN POMOĆI MOMČADI - Paolo Marinelli/Foto M. LEVAK

Sve je lakše i bolje kada pobjeđujemo, ali još je dug put do kraja. Ako želimo nastaviti ovaj niz pobjeda, najvažnije je da se ne počnemo opuštati - kaže povratnik Marinelli



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u petak će na Mavrincima ugostiti Šibenku u sklopu 4. kola HT Premijer lige. Momčad Damira Rajkovića još uvijek ne zna za poraz, a ako se uzme u obzir i pobjeda protiv slovačke Prievidze u Alpe Adria kupu, sada će imati priliku slaviti i peti put u nizu.


Nakon otvaranja sezone protiv Furnira, u zadnje četiri utakmice Škrljevčani su bili bez najzvučnijeg pojačanja ovog ljeta, Paola Marinellija, ali Riječanin je sada ponovo spreman dati svoj doprinos.


Dobra suradnja s Rajkovićem

Paolo Marinelli je igrao za litavsku Dzukiju.
– Litavska liga je dobra, ipak s niti jedne strane nije bilo previše interesa za nastavak suradnje.
Igranje pod palicom Damira Rajkovića Marinelliju nije nepoznato. Naime, trener Zelenih vodio ga je već u ekipi Jadrana u A2 ligi kada je Riječaninu bilo tek 15 godina.
– Tada sam još bio klinac, igrao sam za juniore, ali trener Rajković mi je davao priliku i dobro smo surađivali. Sigurno da je za moj dolazak imalo utjecaja što sam već poznavao trenera – objasnio je Marinelli.



– Nažalost, imao sam problema s nekim bakterijama u sinusima, to me dosta pokosilo, bio sam i na antibioticima i zbog svega toga nisam mogao igrati neko vrijeme. No sada sam se oporavio, treniram od ponedjeljka i bit ću spreman za okršaj u petak. Pretpostavljam da će mi ta pauza malo utjecati na igru i ritam, vjerojatno neću biti u top formi, ali na treninzima sam se dobro osjećao i vjerujem da mogu opet pomoći ekipi – rekao je Paolo Marinelli, koji je u jedinoj utakmici ove sezone upisao 16 poena i pet asistencija.


Protivnik na Mavrincima bit će Šibenka, koja je u sezonu ušla dijametralno suprotno od Adria Oil Škrljeva. Naime, Šibenčani u prva tri kola nisu upisali niti jednu pobjedu. Nakon uvjerljivih poraza od Gorice i Sonika, u prethodnom kolu kod kuće su u tijesnoj završnici izgubili i od Zaboka.


– Ne podcjenjujemo Šibenku, bez obzira što su u sezonu ušli s tri poraza. Štoviše, sigurno će doći ovdje dodatno motivirani i željni pobjede, tako da ćemo morati biti maksimalno koncentrirani. Očekujemo jednu dobru i čvrstu utakmicu – oprezan je Marinelli.


U šibenskoj momčadi igra i Marinellijev bivši suigrač iz Kvarnera 2010, Patrik Jambrović, s kojim je igrao u sezoni 2014./2015.


– Prošlo je dosta godina otkako smo igrali zajedno. Mene dugo nije bilo u ovoj ligi i nisam je toliko pratio, ali znam da je puno napredovao tijekom svih tih godina. Tada smo u Kvarneru imali dobru ekipu i jaku sezonu, on je tada ulazio s klupe, ali u međuvremenu je stekao puno iskustva i nema sumnje da je sada puno bolji – objašnjava bek Adria Oil Škrljeva.


Iako je propustio većinu ovog pobjedničkoga niza, Marinelli je oduševljen igrom svojih suigrača.


 Bolji ulazak u sezonu nismo mogli poželjeti i stvarno smo sretni zbog toga. Prije svega čestitam momcima na svim ovim pobjedama dok sam ja bio izvan pogona. Sjedio sam doma bolestan i dok sam gledao bilo mi je baš žao što ne sudjelujem u svemu tome, ali opet i drago što dečki sve to odrađuju bez problema. Lijepo ih je bilo gledati. No, duga je sezona, ne smijemo se za sada obazirati na ljestvicu i poredak, nego gledati kako možemo biti još bolji i napredovati do kraja sezone. Naravno da je sve lakše i bolje kada pobjeđujemo, ali još je dug put do kraja. Ako želimo nastaviti ovaj niz, najvažnije je da se ne počnemo opuštati – zaključio je Paolo Marinelli.