Draženu u spomen

Real Madrid i Cibona obilježili 27. obljetnicu smrti velikana hrvatske i svjetske košarke

Hina

Izaslanstva Cibone i grada Zagreba položili su vijence na Mirogoju/Foto PIXSELL

Izaslanstva Cibone i grada Zagreba položili su vijence na Mirogoju/Foto PIXSELL

Najveća Draženova medalja je ljubav naroda - kazala je majka Biserka koja je zajedno s predstavnicima Cibone nazočila polaganju vijenaca na Mirogoju



ZAGREB Povodom obilježavanja 27. obljetnice smrti velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića, predstavnici Cibone Mladen Bušić, Domagoj Čavlović i Roko Prkačin položili su u nedjelju vijenac i zapalili svijeću na grobu Dražena Petrovića na zagrebačkome groblju Mirogoj.


Petrović je na današnji dan prije 27 godina preminuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj.


Polaganju vijenaca pristustvovala je i Draženova majka, Biserka Petrović, koja se prva obratila medijima.




“Ljubav naroda prema Draženu je neopisiva. Zbog toga svi možemo biti ponosni na njega. Ne samo obitelj i prijatelji, već svi mi skupa što se rodio i djelovao na ovim prostorima i što je zastupao svoju zemlju na jedan takav način. Tek sad dobivam neke stvari iz Amerike, kako je to radio u vrijeme rata. Hvala narodu za ljubav. Najveća Draženova medalja je ljubav naroda. Zato je sada ponos na prvom mjestu, a tugu čuvamo za sebe”, kazala je Biserka.


U ime Cibone obratio se i predsjednik Mladen Bušić.


“Danas se sa ponosom sjećamo prije svega velikog čovjeka, a zatim vrhunskog sportaša Hrvatske, Europe i svijeta. Košarkaški klub Cibona, grad Zagreb i Republika Hrvatska zauvijek će pamtiti Dražena. Nikad ga neće zaboraviti, Dražen će živjeti vječno“.


Petrović je za Cibonu igrao od 1984. do 1988. godine, a s zagrebačkim klubom ima dva naslova prvaka Europe.


I španjolski košarkaški prvak Real Madrid prisjetio se svog bivšeg igrača.


Sportske novine AS su na svojoj internetskoj stranici objavile svoju naslovnicu iz 1993. godine na kojoj je pisalo “Poginuo Petrović”


“Navijači Real Madrida mogli su uživali u njegovoj igri tijekom sezone 1988./89. a u bijelom dresu je izvodio ekshibicije koje su mu napravile mjesto u povijesti Real Madrida. Ističe ae finale Kupa pobjednika kupova u kojem je postigao 62 koša u pobjedi nad Snaidero Casertom. Te sezone je osvojen i španjolski kup”, objavio je klub na svojoj internetskoj stranici uz video isječak u trajanju 1,27 minuta.


U videu po nazivom “27 godina bez Petrovića” u pozadini se čuje tužna glazba i prikazani su Cibonin toranj u Zagrebu ispred kojeg je spomenik Petroviću te koševi koje je zabijao za Real Madrid kao i njegovi trenuci sreće tijekom utakmica.


Sportske novine AS su na svojoj internetskoj stranici objavile svoju naslovnicu iz 1993. godine na kojoj je pisalo “Poginuo Petrović”. “Mozartovo nedovršeno djelo“, piše u nedjelju taj dnevnik u tekstu gdje navodi kako je “došao u NBA kao zvijezda, gdje mu nije bilo lako izboriti se za mjesto, a kada se izborio za njega, preminuo je”.