NBA liga

Prvi izbor drafta 2016. godine želi napustiti Philadelphiju, u redovima 76ersa nemaju ništa protiv

Ben Simmons/Foto REUTERS

Ben Simmons/Foto REUTERS

Ugovor Simmonsa je vrijedan 147 milijuna američkih dolara i traje još četiri godine



PHILADELPHIA  Ben Simmons, prvi izbor na draftu 2016. godine, obavijestio je, u pratnji agenta, svog trenera Doca Riversa, kao i ostale čelne ljude Philadelphije 76ersa, kako želi napustiti klub.


Cijelu karijeru 25-godišnji Simmons je proveo u Philadelphiji, ali je moguće kako je već odigrao posljednju utakmicu za ovu momčad jer i sami 76ersi nemaju ništa protiv „tradea“ u kojeg bi bio uključen australski košarkaš koji je tri puta nastupao na All-Star utakmici te je dva puta izabran u najbolju obrambenu petorku NBA lige.


Simmons je uz Embiida trebao biti kralježnica novih 76ersa kojima su ambicije sezale sve do naslova prvaka. I dok je Embiid uglavnom ispunio velika očekivanja, Simmons je nizao loše predstave u ključnim utakmicama ove momčadi. Sve se ponovilo i prošle sezone u polufinalu Istoka, u ispadanju od Atlanta Hawksa.




Simmons je i dalje igrač s užasnim šutom, o čemu najbolje govore samo neke njegove brojke: ispod 60 posto s linije slobodnih bacanja u karijeri ili, pak, ispod 15 posto šut za tri poena u karijeri.


Ugovor Simmonsa je vrijedan 147 milijuna američkih dolara i traje još četiri godine.