Uvjerljiv poraz

PREMIJER LIGA Potop Škrljevčana u Krešimirovu domu

Zlatko Horvat

Zadnju su utakmicu Škrljevčani odigrali protiv Zadra/Foto Z. KUCELIN

Zadnju su utakmicu Škrljevčani odigrali protiv Zadra/Foto Z. KUCELIN

U tri minute prve četvrtine Zadrani su napravili seriju 15:0 i poveli s 18 poena razlike. Gosti su u tom crnom razdoblju izgubili šest lopti i načinili nesportsku osobnu pogrešku



ZADAR Susret 6. kola Premijer lige košarkaša: Zadar – Adria Oil Škrljevo 99:68 (36:16, 17:17, 20:15, 26:20). Dvorana “Krešimir Ćosić”. Gledatelja 150. Suci: Kruljac, Mustapić i Anzulović (Zagreb).
ZADAR: Carter, Brala 22 (7-7), Vuković 5 (1-2), Worku 20, Planinić 11, Paponja 1 (1-2), Palokaj 16 (2-2), Bursać 6 (2-4), Junaković 2, Mavra, Galloway 8 (4-4), Gilbert 8 (1-1).
ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslanagić, Gunjina 17 (1-2), Robertson 25 (3-7), Rajčić, Vrgoč 2, Bosnakis 2, Jelenković 2 (2-2), Vucić, Barnjak 7 (2-2), Kolić 3 (0-2), Bjelanović 8 (1-1), Cvitković 2.


Arkim Robertson je u petoj minuti smanjio na 11:8, a nakon toga krenuo je zadarski uragan, koji je riješio sve nedoumice u Krešimirovu domu. U tri minute Zadrani su napravili seriju 15:0, poveli s 18 poena razlike. Gosti su u tom crnom razdoblju izgubili šest lopti i načinili nesportsku osobnu pogrešku (Gunjina), potpuno izgubivši konce igre.


Ostatak utakmice za Zadrane se pretvorio u šetnju bez obzira na to što su večer ranije na istom parketu odigrali utakmicu ABA lige, u kojoj su izgubili od Krke (70:73) i nalaze se pri dnu ljestvice s omjerom 0-3. Puno je bolja situacija u domaćem prvenstvu, Zadar se priključio Ciboni na vrhu ljestvice s omjerom 5-1.




U drugoj četvrtini gosti su uspjeli držati korak sa Zadranima, koji su ipak malo “oduzeli gas”. Domaćima su pripale i preostale dvije četvrtine. Momčad Damir Rajkovića skupila je čak 26 izgubljenih lopti, uz četiri osvojene, što je bio prevelik teret za posadu u kojoj nije bilo kapetana Antonija Bobana i Luke Vucića (leđa), koji su ostali kući, dok je prvi graditelj igre Adnan Arslanagić morao iz igre na početku druge četvrtine zbog problema sa petom.


Njegov nastup je bio upitan, probao je, ali nije više išlo.


– Arkim Robertson je jedini na razini, dok Jelenković nije mogao sam na “playu” poslije Arslanagićeva izlaska s parketa. Kao da smo došli samo odraditi utakmicu, staviti melem na ranu Zadranina nakon poraza večer ranije – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


I dok su se Zadrani donekle iskupili za poraz u ponedjeljak navečer, sastav iz Mavrinaca priliku za to, iako ne tako veliku, ima u subotu, kada im u goste dolazi još jedan ABA ligaš – Cibona.