Četvrtfinale doigravanja

Prekasno buđenje Škrljevčana na Mavrincima, Zeleni se porazom od Splita oprostili od sezone

Katarina Blažević

OPROŠTAJ - Josip Barnjak/Foto S. DRECHSLER

OPROŠTAJ - Josip Barnjak/Foto S. DRECHSLER

Dugih pet minuta u drugoj četvrtini trebalo je Škrljevčanima da upišu svoj prvi poen. Split je držao konce igre u svojim rukama sve do zadnje četvrtine, kada su se Škrljevčani uspjeli približiti



MAVRINCI Susret četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige: Adria Oil Škrljevo – Split 63:71 (14:21, 14:24, 16:17, 19:9). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 100. Suci: Jovović (Velika Gorica), Peić (Slavonski Brod) i Rogić (Zagreb).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović 6, Jelenković 16, Barnjak 20 (10-12), Ćošić 2 (0-1), Vrgoč 2, Vucić 3, Kostić, Rajčić, Krešević, Šajin 10 (1-2), Zovko 4.


SPLIT: Perković 29 (8-10), Runjić, Vuko 6 (2-2), Čampara 2 (2-2), Jukić 2, Kedžo, Žganec 5 (3-4), Ukić 9, Bajo, Kovačevič 6, Jones 2, Shorter 10 (1-1).




Košarkaši Adria Oil Škrljeva oprostili su se od sezone porazom u drugom susretu četvrtfinala doigravanja od Splita. Gosti na Mavrincima nisu dopustili senzaciju te su još jednim slavljem izborili polufinale HT Premijer lige.


Rezultatski je za Škrljevčane uzvratni susret ipak puno bolje završio nego onaj u Splitu, domaće se na kraju može pohvaliti za sjajan povratak u igru. Iako su gubili i s 20 poena razlike, u zadnjoj su četvrtini došli na konačnih minus 8 (63:71) nakon četiriju uzastopnih trica i prevelikog opuštanja Splićana.


A početak nije dobro izgledao za Zelene, jedino je kapetan Barnjak od početka bio na svojoj uobičajenoj razini. Opet su igru Zelenih “krasile” izgubljene lopte, nesporazumi suigrača, koji su u nekim trenucima rezultirali i trzavicama na terenu. Utakmicu je ovaj put prelomila “crna rupa” domaćih, od 7. do 16. minute na utakmici nisu upisali niti jedan poen, dok ih je Split u tom razdoblju zabio 17 i došao do prednosti od 19 koševa razlike (14:33).


Prvih sedam minuta susreta momčad Damira Rajkovića je donekle parirala Splićanima, ali neuigranost i nesporazumi su ih udaljili od gostiju. Upravo nakon jednog nesporazuma Vrgoča i Jelenkovića u prvoj četvrtini domaći su izgubili loptu, dok je iskusni Ukić brzo zabio svoju drugu uzastopnu tricu za Splitovih “plus 5” (10:5).


Barnjak je sa svoja četiri poena vratio svoju ekipu na jedan poen razlike, neko su vrijeme Zeleni držali minimalni zaostatak, ali nakon što kapetan nije uspio pogoditi iz teške pozicije, Shorter je krenuo u brzu kontru i položio za “plus 6” te dodao i jedno slobodno bacanje za 21:14 kojim je završila prva četvrtina. Dugih pet minuta u drugoj četvrtini trebalo je Škrljevčanima da upišu svoj prvi poen, Šajin je pogodio za 16:33 točno na sredini četvrtine.


Split je držao konce igre u svojim rukama sve do zadnje četvrtine, kada su se Škrljevčani uspjeli približiti i pristojnim se porazom oprostiti od još jedne sezone.