NBA liga

Poznati su termini finala doigravanja NBA lige, sve počinje u utorak u Phoenixu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

 Phoenix Sunsi imaju prednost domaćeg terena



NEW YORK Nakon što su Milwaukee Bucksi izborili finale doigravanja NBA lige protiv prvaka Zapada Phoenix Sunsa, poznati su datumi utakmica finalne serije, koja počinje u utorak u Phoenixu.


Druga utakmica je također u Phoenixu, a treća i četvrta u Milwaukeeju. Igra se na četiri pobjede, a Phoenix Sunsi imaju prednost domaćeg terena.


Milwaukee Bucksi su u šestoj utakmici finalne serije Istoka sa 118-107 nadigrali domaće Atlanta Hawkse i trijumfirali sa 4-2 u pobjedama, iako su drugu utakmicu zaredom igrali bez svog najboljeg košarkaša Giannisa Antetokounmpoa, koji ima ozljedu koljena i upitno je hoće li moći igrati u finalu protiv Phoenixa.




Milwaukee je svoj jedini naslov osvojio 1971. godine, a zadnje finale igrali su 1974. Bilo je to doba kada su za Buckse igrale velike zvijezde NBA lige Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson.


Sunsi su u finalu Zapada dobili LA Clipperse sa 4-2 u pobjedama, a ovo im je treće veliko finale NBA lige (1976, 1993, 2021). U zadnjem 1993. godine predvodio ih je Charles Barkley koji je bio u toj sezoni najkorisniji igrač lige, ali u finalu su izgubili sa 2-4 u pobjedama od Jordanovih Chicago Bullsa.


Raspored finalne serije NBA lige:


prva utakmica, 6. srpnja: Phoenix Suns – Milwaukee Bucks


druga utakmica, 8. srpnja: Phoenix Suns – Milwaukee Bucks


treća utakmica, 11. srpnja: Milwaukee Bucks – Phoenix Suns


četvrta utakmica, 14. srpnja: Milwaukee Bucks – Phoenix Suns


peta utakmica, 17. srpnja: Phoenix Suns – Milwaukee Bucks (ako bude potrebno)


šesta utakmica, 20. srpnja: Milwaukee Bucks – Phoenix Suns (ako bude potrebno)


sedma utakmica, 22. srpnja: Phoenix Suns – Milwaukee Bucks (ako bude potrebno)