NBA liga

Pobjede Miamija, Lakersa i Mavericksa, Anthony Davis ubacio 40 poena

Hina

Anthony Davis i LeBron James (LA Lakers)/Foto REUTERS

Anthony Davis i LeBron James (LA Lakers)/Foto REUTERS



MIAMI Sinoć su u NBA odigrane tri utakmice, Atlanta Hawks su izgubili od Miami Heata, LA Lakers su bili bolji od Mempohis Grizzliesa, a Dallas Mavericks od Denver Nuggetsa.


Miami Heat je sa 112-97 pobijedio gostujuće Atlanta Hawkse koji su zbog ozljede ostali bez Traea Younga.


Najbolji strijelac utakmice bio je Atlantin John Collins sa 30 koševa, a rookie Miamija Tyler Herro je 19 od svojih ukupno 29 koševa ubacio u drugoj četvrtini. Jimmy Butler je dodao 21 koš za Miami kao i Goran Dragić.




Young je ozlijedio desni zglob nešto manje od deset minuta prije kraja druge četvrtine nakon čega se više nije vraćao u igru.


LA Lakersi su kod kuće sa 120-91 nadigrali Memphis Grizzliese, a do pobjede ih je predvodio Anthony Davis sa 40 koševa i 20 skokova u 31 minutu koliko je proveo na terenu. Memphis u zadnjih pet minuta i 37 minuta treće četvrtine nije zabio ni jedan koš.


Davis je također postavio rekord kluba po broju realiziranih slobodnih bacanja, s linije je bio precizan 26 puta iz 27 pokušaja. LeBron James je dodao 23 koša uz osam asistencija za Lakerse, dok su kod Grizzliesa najbolji bili rookie Ja Morant sa 16 ubačaja i Jonas Valanciunas sa 14.


Dallas Mavericks su u gostima sa 109-106 svladali Denver Nuggetse, a do pobjede su ih predvodili Tim Hardaway Jr. i Maxi Kleber sa po 14 poena svaki.


Najbolji pojedinac Denvera bio je Paul Millsap sa 23 koša i osam skokova, a Will Barton je dodao 19 koševa i 11 skokova.


REZULTATI


Miami – Atlanta 112– 97


Denver – Dallas 106-109


LA Lakers – Memphis 120– 91