Brooklyn Nets

Po cijenu karijere: NBA zvijezda i dalje odbija cijepljenje. “Radim ono što mislim da je najbolje za mene!”

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Irving je sedam puta bio sudionik All Star utakmice, a prošle sezone za Netse je odigrao 54 utakmice. Iz vrha NBA nedavno su poručili da igrači koji odluče mne poštivati lokalne mjere koje se tiču cijepljenja neće biti plaćeni za utakmice koje propuste.NEW YORK – NBA zvijezda iz tima Brooklyn Nets’ Kyrie Irving ustrajan je u svojoj odluci da ne primi cjepivo protiv covida, zbog čega ne može igrati domaće utakmice. O odluci koja bi mu mogla ugroziti karijeru košarkaš kratko i jasno kaže: “Ja radim ono što je najbolje za mene!” Iz njegovog tima javnost su izvijestili da Irving neće igrati sve dok ne stekne uvjete za puno sudjelovanje, u okviru pravila propisanih za metropolitansko područje New Yorka. Irving je, dakle, necijepljen, a pravila propisuju da svaki sportaš koji sudjeluje u natjecanjima mora biti cijepljen.


Obraćajući se jučer javnosti putem društvene mreže Instagram, Irving je poručio: “Napravite ono što mislite da je najbolje za vas. Ne zagovaram niti jednu, niti drugu stranu. Radim ono što mislim da je najbolje za mene. Jasne su mi posljedice te odluke, a ako to znači da zbog toga trebam biti osuđivan ili demoniziran, tako je kako je – to je uloga koju ću odigrati.”


Irving je sedam puta bio sudionik All Star utakmice, a prošle sezone za Netse je odigrao 54 utakmice. Iz vrha NBA nedavno su poručili da igrači koji odluče mne poštivati lokalne mjere koje se tiču cijepljenja neće biti plaćeni za utakmice koje propuste.
Irving poručuje da ne namjerava u mirovinu, odnosno da “igru” ne namjerava napustiti samo tako.


– Ostalo je još šuno posla koji moram napraviti pod obručima, poručuje košarkaš.


Irving može igrati gostujuće utakmice, ali trener njegovog tima Sean Marks tu je opciju odbacio.


– Poštujemo njegovo pravo na izbor, rekao je Marks, dodajući: “Njegov izbor trenutačno mu ne dozvoiljava da bude stalni član ekipe, a niti jednom našem igraču nećemo dopustiti da sudjeluje s nepunim kapacitetima.”