NBA liga

Od 302 testirana NBA igrača njih 16 pozitivno, postoji zabrinutost zbog novog širanje virusa

Hina

Adam Silver

Adam Silver

Ukoliko budemo suočeni s intenzivnim širenjem koronavirusa, to bi nas moglo dovesti do prekida", kazao je Silver na telekonferenciji za medije



NEW YORK  Povjerenik NBA Adam Silver je u petak izjavio da će, ako se koronavirus pojavi u kompleksu Disney World na Floridi gdje će okupljenih 22 momčadi nastaviti sezonu, prvenstvo biti prekinuto.


“Ukoliko budemo suočeni s intenzivnim širenjem koronavirusa, to bi nas moglo dovesti do prekida”, kazao je Silver na telekonferenciji za medije.


I dok takav scenarij nije isključen, povjerenik je dodao da “prag za takvu odluku nije točno određen”.




Nešto ranije u petak su NBA i sindikat igrača NBPA konačno službeno potvrdili plan za nstavak sezone uz posebne sigurnosne i zdravstvene protokole.


I iako kaže da je “smiren” što se tiče nastavka sezone, Silver je priznao da i kod njega postoji razina zabrinutosti s obzirom na nagli porast zaraženih od koronavirusa na Floridi i u cijeloj zemlji.


U četvrtak je 8.942 osoba bilo pozitivno na Floridi čime je ukupna brojka narasla na 123.000.  Isto tako je u petak objavljeno da je od 302 NBA igrača njih 16 pozitivno na koronavirus.


“Trenutačno ne postoji opcija bez rizika. Moj krajnji zaključak je da ne možemo zaobići virus”, rekao je Silver, naglašavajući kako je izbor da se prvenstvo nastavi u izoliranom okruženju u kompleksu Disney World opravdan jer će igračima pružiti bar nekakvu zaštitu.


“Mislimo da ćemo biti sigurniji u kampusu nego vani”, naglasio je. Igrači će se svakodnevno testirati, kao i osoblje zaposleno u Disney Worldu.


Prvenstvo koje je prekinuto 11. ožujka nastavit će se 30. srpnja utakmicom između Utah Jazza i New Orleans Pelicansa, a istu večer će u kasnijem terminu igrati Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa i LA Clippersi Kawhija Leonarda.


Svih 22 momčadi koje će biti okupljene u Disney Worldu odigrat će po osam utakmica reglarnog dijela sezone prije eventualnog doigravanja za osmu poziciju, zadnju koja vodi u doigravanje. Utakmice će se igrati bez gledatelja.