KK Kvarner 2010.

Novaca nemamo, image nam je negativan, ali imamo djece s kojom ćemo raditi

Kristian Sirotich

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Da će biti lagano, sigurno neće, ali pokušat ćemo - kaže trener Goran Šućurović, čiji košarkaši danas od 18 sati na Kozali igraju protiv Plame Pur



RIJEKA Kada su košarkaši Kvarnera 2010 u pitanju, najvažnija je vijest da je ono najturbulentnije razdoblje za njima. Klub je preživio, ekipa je posložena i od kolovoza u trenažnom procesu za drugoligašku sezonu koju 12. listopada otvaraju protiv FSV-a. Riječani su odigrali nekoliko prijateljskih utakmica sa slovenskim drugoligašima, a u nedjelju i prvu na domaćem parketu, u Dvorani mladosti, koja će iznova biti Kvarnerov dom, poraženi su od Agrodalma 85:76.


– Rezultat možda ne odaje realnu sliku, ali više sam nego zadovoljan kako smo odigrali posljednju utakmicu. Momčad nam je sastavljena od naših mladih košarkaša koji su prošle godine igrali jedinstvenu kadetsku ligu i nešto starijih i iskusnijih igrača koji bi nam trebali pomoći da ovu našu mladost razvijemo na pravi način – započet će Goran Šućurović, znano riječko košarkaško ime, koji se kao trener okušao i u muškoj i u ženskoj košarci. – Za sada sve ide po planu, baš onako kako smo to zamislili – nastavit će Šućurović, koji će se kao trener ove sezone naći u vrlo zanimljivoj situaciji. Prvo zbog činjenice da će jedan od ciljeva biti pokušaj da se izbori plasman u viši rang natjecanja, a onda i zbog toga što treba čim bolje i čim kvalitetnije afirmirati mlade igrače. Juriti rezultat i pritom imati imperativ afirmacije mladih igrača ponekad zna biti nezahvalan posao.


– Mislim da smo se dobro posložili, istina, posao je malo nezahvalan, ali mislim da smo na dobrom putu i da ćemo to sve nekako uspjeti balansirati. Podršku imamo, Dražen Padovan od prvog se dana zauzeo da Kvarner opstane i zaista vuče na sve strane. Ali nešto se pokreće. Napravili smo sastanak s ostalim klubovima, dogovorili smo suradnju pa ćemo, primjerice, zajedno s FSV-om nastupiti u jedinstvenoj kadetskoj ligi pod imenom FSV. Mislim, sredstava nema, image nam je negativan, ali nas vesele djeca koju imamo i s kojom ćemo raditi. Da će biti lagano, sigurno neće, ali pokušat ćemo – iskren je Šućurović, košarkaši kojega će danas od 18 sati na Kozali odigrati prijateljsku utakmicu protiv slovenskog drugoligaša Plama Pur iz Ilirske Bistrice, potom ovaj vikend u Zadru odmjeriti snage s Borikom i Diadorom i 5. listopada zaključiti pripremni ciklus utakmicom protiv Domžala, također slovenskog drugoligaša. A onda počinje sezona i odmah na startu gradski derbi s FSV-om. Pa neka pobijedi bolji!