Damir Rajković

Nismo očekivali polufinale Alpe Adria Cupa u konkurenciji momčadi s većim budžetima

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Sluneta ima dvostruko veći budžet od nas! Polufinale je jedan iskorak za klub. Tamo nas vjerojatno čekaju Patrioti iz Levica, s budžetom od pola milijuna eura - kaže Rajković.



MAVRINCI Damir Rajković, trener košarkaša AO Škrljeva nije krio svoje zadovoljstvo nakon pobjede nad češkim Slunetom i plasmana u polufinale Alpe Adria Cupa.


– Znali smo da moramo biti agresivni i kontinuirano držati pritisak na loptu i tu smo bili loši. Poslije onih devet pogođenih napada na otvaranju svaki je igrač mislio da on mora riješiti utakmicu. Gosti su pritom gađali trice 6-10 u prvom poluvrijeme, ni tu nismo dobro reagirali – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


No, sve dobro napravljeno je u posljednje dvije minute. U obje utakmice.




– Nismo odustali na minus 14 u Češkoj, dvije minute prije kraja, i to nam je dalo šansu. Dobro smo i sada reagirali u finišu, što znači da dobro radimo… Čestitke igračima, stekli su dodatno samopouzdanje uoči Kupa Krešimira Ćosića i nastavak prvenstva. Nismo očekivali polufinale u konkurenciji momčadi s većim budžetima. Konkretno, Sluneta ima dvostruko veći budžet od nas! Polufinale je jedan iskorak za klub. Tamo nas vjerojatno čekaju Patrioti iz Levica, s budžetom od pola milijuna eura.


Srijeda donosi četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića i dvoboj Cibonom.


– Igrali smo dvaput s njima u prvenstvu i nismo im bili ni blizu, ali posljednja utakmica pokazala je kako igrati s njima. Ne smijemo imati napadačkog »lufta« kao u ovoj utakmici. Neki moraju shvatiti da košarka nije igra poena nego igra obrane.