Veliko priznanje

Nikola Jokić proglašen najkorisnijim igračem NBA lige: “Meni je cilj bio igrati u Euroligi i u jakim srpskim klubovima”

Portal Novilist.hr

Nikola Jokić bježi LeBronu Jamesu/Foto: REUTERS

Nikola Jokić bježi LeBronu Jamesu/Foto: REUTERS

Jokiću je vijest obznanio povjerenik lige Adam Silver, nakon čega su mu suigrači počeli pljeskati i čestitati. Trener Malone je, pak, naglasio kako je Jokić prvi igrač Nuggetsa s tom titulom te tek peti neamerički. RIJEKA Srbin Nikola Jokić proglašen je najkorisnijim (MVP) igračem NBA lige ove sezone. Centar Denver Nuggetsa dobio je čak 971 glas i tako uvjerljivo slavio ispred Joela Embiida (586) i Stephena Curryja (453).


Jokiću je vijest obznanio povjerenik lige Adam Silver, nakon čega su mu suigrači počeli pljeskati i čestitati. Trener Malone je, pak, naglasio kako je Jokić prvi igrač Nuggetsa s tom titulom te tek peti neamerički.


– Iskreno, nisam mislio niti da ću igrati u NBA ligi, a kamoli da ću biti MVP. Meni je cilj bio igrati u Euroligi i u jakim srpskim klubovima. Kad su me Denver Nuggetsi draftirali, bila je to prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam je dobro iskoristio – rekao je Jokić.
Jokić je ove sezone imao učinak od 26.4 poena, 10.8 skokova, 8.3 asistencije, 1.3 ukradene lopte i 0.7 blokova po susretu. Denver Nuggetsi su došli do trećeg mjesta u Zapadnoj konferenciji s omjerom od 47 pobjeda i 25 poraza.