Centar Phoenixa

NBA: Šarićev suigrač suspendiran zbog dopinga

Hina

DeAndre Ayton/Foto USA TODAY Sports

DeAndre Ayton/Foto USA TODAY Sports

DeAndre Ayton je bio pozitivan na zabranjeni diuretik te mu suspenzija počinje teći od petka i utakmice Phoenixa protiv Denver Nuggetsa



PHOENIX Centar Phoenix Sunsa DeAndre Ayton, suigrač Darija Šarića, bio je pozitivan na doping testu zbog čega je suspendiran sa 25 utakmica bez plaće, objavila je NBA u četvrtak. 


Ayton (21), prvi izbor na draftu 2018. godine, bio je pozitivan na zabranjeni diuretik, dodaje vodstvo NBA. Suspenzija počinje teći od petka i utakmice Phoenixa protiv Denver Nuggetsa. U svojoj prvoj sezoni u NBA-u imao je prosjek po utakmici od 16,3 koševa i 10,3 skokova, a u prvoj utakmici sezone protiv Sacramento Kingsa upisao je 18 koševa, deset skokova i četiri bloka.


– Želim se ispričati svojoj obitelji, cijelom klubu Phoenix Suns, suigračima, partnerima, navijačima i cijeloj Phoenix zajednici. To je bila nanamjerna greška i nažalost ja sam u svoje tijelo unio nešto za što sam bio potpuno nesvjestan o čemu se radi – navodi Ayton u svom priopćenju.




– Razumijem kakav utjecaj to ima na mnoge druge i zato iskreno žalim. Užasno sam razočaran jer sam iznevjerio momčad. Nastavit ću surađivati s NBPA kroz arbitraži u nadam se pozitivnom rezultatu – dodao je Ayton.