NBA LIGA

NBA igrači ove sezone šutiraju najlošije još od 2004. godine, George: “Problem je u novoj lopti”

Portal Novi list

Paul George/Foto: REUTERS

Paul George/Foto: REUTERS

"Nije da se opravdavam, ali ovo je jednostavno drugačija lopta. Nije ista na dodir i nije jednako mekana kao što je bila Spalding. Vidjet ćete, ove godine će biti dosta promašivanja", rekao je Paul George



RIJEKA Nakon nešto manje od tri tjedna od početka nove NBA sezone, sve momčadi u ligi muče se sa šutom, a prema mnogima glavni krivac za to je – nova lopta.


Naime, od ove sezone Spalding više nije službena lopta lige, nakon gotovo četiri desetljeća zamijenila ju je lopta marke Wilson, a postotak šuta igrača naglo je pao. Igrači realiziraju samo 34,2% trica, što je najmanje još od 1999. godine, a prosjek lige od 44,6% šuta ukupno najlošiji je još od 2004. godine.


Iako su od ove sezone došla i nova pravila koja dozvoljavaju igru s više fizičkog kontakta, neki igrači smatraju da je veći problem lopta, a jedan od njih je i Paul George, zvijezda LA Clippersa.




“Nije da se opravdavam, ali ovo je jednostavno drugačija lopta. Nije ista na dodir i nije jednako mekana kao što je bila Spalding. Vidjet ćete, ove godine će biti dosta promašivanja, vidjet ćete i puno više ‘air-balla’. Kažem, nije isprika, ali nije tajna da je ovo dosta drugačija lopta“, rekao je George.