Klubovi razočarani odlukom

NBA Embiid i Towns kažnjeni nakon hrvačkog obračuna na parketu

Hina

Ben Simmons (Philadelphia) drži Townsa (Minnesota) nakon tučnjave s Embiidom/Foto USA TODAY Sports

Ben Simmons (Philadelphia) drži Townsa (Minnesota) nakon tučnjave s Embiidom/Foto USA TODAY Sports

Nisam mu pokušao zadati udarac pa ne bih trebao ni biti suspendiran - izjavio je nakon dvoboja Embiid kojeg su suci, baš kao i Townsa, isključili nakon što su pregledali snimku incidenta



NEW YORK NBA liga odlučila je kazniti najveću zvijezdu Philadelphia 76ersa Joela Embiida i centra Minnesota Timberwolvesa Karl-Anthonyja Townsa zbog tučnjave tijekom dvoboja ovih dviju momčadi u Philadelphiji, u kojem je domaća momčad slavila sa 117-95.


Vodstvo lige karakteriziralo je sukob dvojice košarkaša kao tučnjavu, što je rezultiralo kaznom od dvije utakmice u kojima će Embiid i Towns ostati bez plaće, a njihovi suigrači bez pomoći.


Sukob se dogodio sredinom treće četvrtine, u trenutku kad je Philadelphia imala uvjerljivo vodstvo 75-55, a započeo je Embiidovim odguravanjem Townsa, na što je centar gostiju odgovorio pokušajem udarca koji je kamerunski centar izbjegao. U hrvačkom zahvatu košarkaši su pali na parket, kad su dotrčali suigrači i članovi stručnog stožera te ih uspjeli rastaviti prije nego što je obračun eskalirao.




“Nisam mu pokušao zadati udarac pa ne bih trebao ni biti suspendiran”, izjavio je nakon dvoboja Embiid, kojeg su suci, baš kao i Townsa, isključili nakon što su pregledali snimku incidenta.


“Razočarani smo odlukom lige, ali svjesni smo razmjera ovog incidenta. NBA liga je vrlo kompetitivno natjecanje, a ovaj incident to i dokazuje”, stoji u priopćenju Gerssona Rosasa, predsjednika košarkaških operacija Minnesota Timberwolvesa.


Suspenzija znači da će Towns propustiti subotnji dvoboj u Washingtonu i utakmicu u kojoj će Timberwolvesi u ponedjeljak ugostiti Milwaukee, dok će Philadelphia, jedina neporažena momčad NBA lige s učinkom 4-0, bez Embiida morati pokušati nastaviti pobjednički niz na gostovanjima kod Portlanda u subotu i kod Phoenixa u ponedjeljak.