NBA liga

Nakon Rudyja Goberta momčad Bojana Bogdanovića mogao bi napustiti još jedan bitan igrač

Hina

Donovan Mitchell/Foto REUTERS

Donovan Mitchell/Foto REUTERS

Iz Utaha su poslali poruku kako su spremni za prihvaćanje ponuda za svog najboljeg strijelca u posljednjih pet sezona Donovana Mitchella



SALT LAKE CITY Prema navodima američkih medija, rasprodaja najboljih igrača u Utah Jazzu, član kojega je i najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, mogla bi se nastaviti ovoga ljeta.


Odmah na početku prijelaznog roka jedan od najboljih centara NBA lige Rudy Gobert zamijenjen je u Minnesota Timberwolvese, većinom za izbore na sljedećim draftovima, a posljednjih dana iz Utaha su poslali poruku kako su spremni za prihvaćanje ponuda za svog najboljeg strijelca u posljednjih pet sezona Donovana Mitchella, koji je svojim igrama zaslužio poziv na posljednje tri “All Star” utakmice.


Prvi koji su iskazali interes za Mitchella su New York Knicksi, što bi bio svojevrsni povratak kući tog igrača rođenog u saveznoj državi New York. Kao i u slučaju Goberta, i za Mitchella bi Jazz prvenstveno prihvatio izbore na sljedećim draftovima kojih Knicksi imaju u izobilju.




Utah je izborio doigravanje u svakoj od posljednjih šest sezona, no tri je puta ispadao u prvom krugu, uključujući i prošle sezone, dok je u preostala tri navrata ispadao u drugom krugu.


Odmah po završetku prošle sezone Utah je napustio i Quinn Snyder, koji je bio glavni trener momčadi proteklih osam godina, a kao zamjena je doveden 34-godišnji Will Hardy, kojemu će ovo biti prvi posao glavnog trenera.