Premijer liga košarkaša

Split pao na Mavrincima, borbeni Škrljevčani prekinuli niz od devet utakmica bez poraza žutih s Gripa

Luka Medak

Slavlje zelenih nakon trijumfa nad Splićanima/Foto V. KARUZA

Slavlje zelenih nakon trijumfa nad Splićanima/Foto V. KARUZA

Pobjednik je odlučen u posljednje dvije minute susreta, kada su pri egalu 65:65 borbeni Škrljevčani napravili seriju 6:0 i do kraja nisu dozvolili Splitu da dođe na manje od tri poena zaostatka

Adria Oil Škrljevo – Split 77:71




MAVRINCI Zaostala utakmica 27. kola HT Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Split 77:71 (21:24, 12:14, 19:15, 25:18). Sportska dvorana Mavrinci. Bez gledatelja. Suci: T. Hordov (Zadar), R. Hordov (Zadar), Đuraki (Pula). Opunomoćenik: Sirotić (Pazin).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslanagić 13 (2-2), Pilepić 4 (2-2), Jelenković 9 (2-2), Vucić 4, Gunjina 4 (2-2), Barnjak 13 (2-4), Robertson 21 (5-11), Boban 2 (2-2), Rajčić, Vrgoč, Bjelanović, Cvitković.


SPLIT: Đoković 11 (3-3), Perković 9, Gizdavčić 2, Kedžo 7 (1-2), Šarić, Bajo 6, Čampara 5, Babić 8, Vranković 2 (2-2), Luković 17 (3-7), Marić 4 (4-6).




U zaostaloj utakmci 27. kola košarkaši Adria Oil Škrljeva iznenadili su Splićane i prekinuli njihov niz od čak devet pobjeda, a produžili svoj na sada već četiri slavlja zaredom.


Pobjednik je odlučen u posljednje dvije minute susreta, kada su pri egalu 65:65 borbeni Škrljevčani napravili seriju 6:0 i do kraja nisu dozvolili Splitu da dođe na manje od tri poena zaostatka.


Rajković: Ključ je bio u želji igrača

– Ključ je bio u našoj želji i htijenju igrača kroz cijelu utakmicu. Odradili smo svih 40 minuta na jednom vrhunskom nivou i pokazali smo da vrijedimo i da zaslužujemo biti tu gdje jesmo. Odlična je bila kolektivna obrana, dečki su odradili nevjerojatan posao, ali presudila je želja i strast za pobjedom. Šteta što je sljedeća utakmica već za tri dana pa ne stignemo previše uživati u toj pobjedi, ali sada znamo da odlučujemo sami o sebi za poziciju i nastavit ćemo maksimalno do kraja sezone – rekao je trener Škrljeva Damir Rajković.

Na početku susreta Split je prvi poveo s 0:5 i nije ispuštao prednost ne samo u prvoj četvrtini nego sve do početka treće četvrtine. No Škrljevčani jednostavno nisu dozvolili gostima da se previše rezultatski udalje te su im u prvih deset minuta stalno puhali za vratom i u sljedeći period ušli samo s tri poena zaostatka. Druga četvrtina bila je poenima najsiromašnija jer su obje momčadi igrale dobru obranu. Zanimljivo, košarkaši Škrljeva su do poluvremena od 38 koševa primili samo njih šest za dva poena, a sve ih je ubacio Luković u prvoj četvrtini. Dakle, gosti su na odmor otišli s prednošću 33:38 samo zahvaljujući odličnom šutu za tri poena jer su pogodili čak sedam trica iz 15 pokušaja.


Foto galerija: Premijer liga košarkaša: Adria Oil Škrljevo - Split 77:71 Foto: Vedran Karuza


Brzom serijom 5:0 u nastavku Škrljevčani preko Jelenkovića i Robertsona po prvi put na utakmici dolaze u egal, a tricom Vrgoča ubrzo i do prvog vodstva. Međutim Bajo radi seriju 0:6, a Babićeva trica zaokružila je niz na 0:9 te do kraja treće dionice domaći nisu uspjeli ponovno preći u vodstvo. Sve se to promijenilo u posljednjoj četvrtini, kada četirima koševima Barnjaka preuzimaju vodstvo 62:56, najveće na utakmici i više nisu dozvollili Splitu da povede, te su upisali pobjedu koja ih baca na peto mjesto prvenstvene ljestvice, iznad Sonik Puntamike.


 



Standings provided by SofaScore LiveScore