NBA liga

MVP finala NBA lige otkrio što ga je posebno motiviralo na putu do titule prvaka

Portal Novi list

Giannis Antetokuunmpo/Foto REUTERS

Giannis Antetokuunmpo/Foto REUTERS

Najlakše je bilo otići u neku drugu ekipu i osvojiti prsten, ali htio sam to učiniti na najbolji način - rekao je GiannisMILWAUKEE Giannis Antetokounmpo postao je tek treći košarkaš u povijesti NBA lige nakon Michaela Jordana i Hakeema Olajuwona koji je osvajao naslove najkorisnijeg igrača osnovnog dijela sezone (2019., 2020.), finala (2021.) i najboljeg obrambenog igrača (2020.).


– Jako sam sretan – govorio je prvo ime Bucksa u ključnoj šestoj utakmici finala – Kada sam počeo igrati košarku, nikada nisam mislio da bih mogao osvojiti NBA naslov, ali ovo mora biti poruka za sve, bilo gdje u svijetu. Morate loviti svoje snove, bez obzira na to kako ponekad ludo izgledali. Trebate marljivo raditi i ne brinuti za kritičare.  U šestoj utakmici  morao sam učiniti od svega pomalo kako bih pomogao momčadi, ali moji suigrači su bili fantastični.


Giannis je otkrio da ga je upravo činjenica da s Bucksima nije ništa osvojio motivirala na potpis novoga ugovora.
– Nisam mogao napustiti Milwaukee bez osvajanja naslova, zato sam i potpisao produženje. Najlakše je bilo otići u neku drugu ekipu i osvojiti prsten, ali htio sam to učiniti na najbolji način. Teško, s ovim suputnicima i u ovom gradu koji smatram svojim domom. Posebno sam sretan zbog Khrisa Middletona. U osam godina prošli smo puno toga zajedno. On je izvanredan igrač koji je bio presudan za moj igrački razvoj, puno mi je pomogao i sretan sam što sam s njim putovao. Igrati doigravanje i finale je nešto fantastično, nadamo se da ćemo to ponoviti sljedeće godine – rekao je između ostaloga Grk s 50 poena ubačenih u finalu…