Trener Cedevite Junior

Mulaomerović nakon izborenog finala pohvalio Riječanina: “Kučić je pružio sjajnu partiju svojoj Rijeci”

Katarina Blažević

Damir Mulaomerović/Foto PIXSELL

Damir Mulaomerović/Foto PIXSELL

Vjerujem u svoje igrače, bez obzira daju li koševe ili ne. I da ne zaboravimo mladog Riječanina Kučića koji je pružio sjajnu partiju svojoj Rijeci. Ekipa je bila mirna pod njegovim vodstvom, što je najvažnije, posebno za njegove mlade godine - rekao je trener Cedevite Junior i izbornik Hrvatske



RIJEKA Mlada momčad Damira Mulaomerovića izborila je prvo finale Kupa u svojoj debitantskoj sezoni u HT Premijer ligi. Sjajno je svoju ulogu odradio i 19-godišnji Vito Kučić, Riječanin je u dvanaest minuta zabio 10 poena i dodao dvije asistencije.


– Kako sam već i rekao, za nas je privilegij biti ovdje. Mislim da smo se dobro pripremili i igrali, prije svega obrambeno, moji igrači su imali veliko srce i brze noge, iako nemaju veliko iskustvo. Možda smo i kaznili Split tamo gdje je trebalo. Kod mladih ekipa postoji “black-out”, ali i to smo nadvladali i hrabro završili susret. Vjerujem u svoje igrače, bez obzira daju li koševe ili ne. I da ne zaboravimo mladog Riječanina Kučića koji je pružio sjajnu partiju svojoj Rijeci.


Ekipa je bila mirna pod njegovim vodstvom, što je najvažnije, posebno za njegove mlade godine. Drago mi je što je to pružio na svom terenu. Finale? Bit će nam teško protiv dobre Cibone koja ima novog trenera, koji je u kratko vrijeme dosta dobroga napravio – rekao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.




Trener Splita Srđan Subotić svjestan je da njegova momčad nije zaslužila pobjedu.


– Došli smo u neizvjesnu završnicu, ali eventualna pobjeda bila bi nezaslužena jer je Cedevita bila bolja veći dio utakmice. Umor? Imao je utjecaja, ali o tome se ne bi trebalo razmišljati kada dođeš na Final Four Kupa – rekao je Subotić.