Veliko srce

Michael Jordan donirao deset milijuna eura za izgradnju dvije medicinske klinike u rodnom gradu

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Klinike bi se trebale otvoriti početkom 2022. godineNEW YORK Košarkaški velikan Michael Jordan donirao je 10 milijuna dolara za izgradnju dvije medicinske klinike za neosigurane u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini.


Klinike bi se trebale otvoriti početkom 2022. godine.


Jordan, koji je odrastao i pohađao srednju školu u Wilmingtonu, prethodno je donirao sedam milijuna dolara za osnivanje obiteljskih klinika u Charlotteu za podršku ranjivim zajednicama.
“Ponosan sam što sam se još jednom udružio s tvrtkom Novant Health kako bi proširio model obiteljske klinike i kako bi omogućio bolji pristup medicinskim uslugama u mom rodnom gradu”, rekao je Jordan.


“Svatko bi trebao imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, bez obzira gdje živi ili ima osiguranje ili ne. Wilmington zauzima posebno mjesto u mom srcu i zaista mi je drago što mogu vratiti zajednici koja me podržavala tijekom cijelog mog života,” dodao je.


Tijekom svoje uspješne NBA karijere u dresu Chicago Bullsa osvojio je šest naslova prvaka, pet puta je proglašavan najkorisnijim igračem lige, te šest puta najkorisnijim igračem NBA finala.


S američkom reprezentacijom osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje. Prvu je osvojio na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, a drugu na OI u Barceloni 1992. kao član originalnog Dream Teama.


Ušao je u Kuću slavnih 2009. godine.