NBA liga

Luka Dončić ostvario novi “triple-double” učinak, Minnesota prvu pobjedu nad njegovim Mavericksima

Portal Novi list

Luka Dončić/Foto REUTERS

Luka Dončić/Foto REUTERS

Slovenac je zabio 28 poena, uhvatio 15 skokova i podijelio 10 asistencija



RIJEKA Minnesota je iz četvrtog pokušaja uspjela nanijeti prvi poraz Dallasu u finalu doigravanja Zapadne konferencije (105:100) i tako osigurati petu utakmicu.


Wolvesi su na krilima Anthonya Edwardsa (29 poena, 10 skokova, devet asistencija) i Karl-Anthonyja Townsa (25 poena) vodili tijekom cijele utakmice i na kraju ostvarili zasluženu pobjedu.


Peta utakmica je za dva dana u Minneapolisu gdje će domaćini loviti drugu pobjedu i produžetak nade da mogu postati prva momčad u povijesti NBA lige koja je nadoknadila zaostatak od 0-3.




– Samo smo htjeli dobiti jednu utakmicu i produžiti niz. Nisam želio biti poražen. Ne na njihovom domaćem terenu, slušati njihove navijače kako cijeli dan pričaju gluposti – kazao je Anthony Edwards.


– Nikad nismo izgubili tri zaredom do sada u doigravanju. Nikada nismo izgubili četiri zaredom – dodao je trener Timberwolvesa Chris Finch.


Luka Dončić je kod Dallasa ostvario svoj šesti “triple-double” u doigravanju ove sezone. Slovenac je zabio 28 poena, uhvatio 15 skokova i podijelio 10 asistencija. Kyrie Irving je imao nešto skromniji učinak, ubacio je 16 poena i pritom “potrošio” 18 lopt iz igre (šut 6-18).


Dončić je preuzeo na sebe odgovornost za ovaj poraz.


–  Jednostavno nije bilo dovoljno energije, no dobili su jednu utakmicu. Moramo se koncentrirati na idući ogled – rekao je Dončić.


U veliko finale već se plasirao Boston pobjedama nad Indianom.