Testovi su podbacili

LeBron se obrušio na COVID protokol NBA lige nakon što se ispostavilo da je bio lažno pozitivan

Portal Novi list

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

Žalosno je kada dobijete lažno pozitivan rezultat i odmah budete stavljeni u izolaciju - rekla je zvijezda Lakersa



LOS ANGELES LeBron James obrušio se na COVID protokol kojega NBA liga provodi u slučaju da se pojavi pozitivan slučaj unutar neke ekipe. Naime, LeBron je uoči utakmice sa Sacramentom bio negativan, međutim drugi test je pokazao da je pozitivan i morao se vraćati u Los Angeles odvojeno od momčadi u posebnom zrakoplovu. Nije imao nikakvih simptoma i opravdano je sumnjao u ono što se nerijetko događa da je bio – lažno pozitivan.


– Obično kada imate pozitivan test, odmah će vas testirati kako bi bili sigurni. Međutim, u mojem slučaju nije bilo naknadnog testa nakon mog pozitivnog testa. Bilo je ravno u izolaciju i stavljen si u protokol. To je dio koji me naljutio. Morao sam smisliti način da se vratim kući iz Sacramenta, nikome nisu dopustili da putuje sa mnom, bez osiguranja, bez ičega… – govorio je LeBron nakon utakmice s Clippersima.


LeBron se nakon 24 sata ponovo testirao i to je učinio čak osam puta da bi dokazao da je bio – lažno pozitivan. Inače, NBA liga će pojačati testiranje, prema američkim medijima riječ je oprobanoj taktici pritiska kako bi neizravno potaknula sve igrače da se podvrgnu dodatnoj, trećoj dozi cijepljenja. LeBron čini se nakon ovog iskustva nije baš oduševljen s tom idejom.




– Svi smo radili točno ono što su nam protokoli rekli da radimo i uzimali smo testove. Žalosno je kada dobijete lažno pozitivan rezultat i odmah budete stavljeni u izolaciju – rekla je zvijezda Lakersa.