NBA liga

LeBron prvi put ove sezone ubacio 40 poena, Coby White ušao u Jordanovo društvo

Portal Novilist.hr

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS



LOS ANGELES LeBron James bio je izuzetno raspoložen u pobjedi Lakersa na Pelicansima. Prvi put ove sezone ubacio je 40 poena uz osam skokova i šest asistencija. Anthony Davis šestoj uzastopnoj pobjedi momčadi iz Los Angelesa pridodao je 21 poen, čak 14 skokova i šest blokova. Brandon Ingram je bio najefikasniji (34 poena) u redovima gostiju iz New Orleansa.


Khris Middleton je upisao 22 poena i osam skokova, a Giannis Antetokounmpo 19 poena, isto toliko skokova i osam asistencija u 18. pobjedu Bucksa u posljednjih 20 utakmica! Pascal Siakam (22 poena) bio je šuterski najraspoloženiji u redovima Raptorsa koji su u Milwaukeeu dožijveli drugi poraz u posljednjih 19 utakmica.


Jayson Tatum je pogodio čak osam trica (rekord karijere), odnosno postigao ukupno 36 poena na putu prema 13. pobjedi Celticsa u posljednjih 16 utakmica. Portlandu nije pomogao ni raspoloženi CJ McCollum (28 poena, 10 asistencija i tri bloka)




Jerami Grant je s učinkom karijere (29 poena) predvodio Denver do pobjede nad Detroitom. Bullsi su izgubili u Oklahoma Cityju iako su u svojim redovima imali Zacha LaVinea koji je “iskrcao” 41 poen, ali i promašio tricu sa sirenom. Chicagov “rookie” Coby White je s 35 poena i šest trica se svrstao u uglednom društvo Michaela Jordana postavši uz tog legendarnog košarkaša jedini novajlija u redova Bullsa koji je tri utakmice zaredom ostvario učinak od 30 i više poena.


Od hrvatskih košarkaša nastupili su Mario Hezonja i Dragan Bender. Bender je odigrao 24 minute u porazu Golden Statea od Sacramenta ostavši bez poena, ali je uhvatio pet lopti i upisao jednu asistenciju. Mario Hezonja je odigrao 14 minuta u porazu Portlanda od Bostna, ubacio dva poena i tome pridodao dvije ukradene lopte.


Rezultati: Indiana – Charlotte 119:80, Toronto – Milwaukee 97:108, Chicago – Oklahoma City 122:124, Denver – Detroit 115:98, La Lakers – New Orleans 118:109, Portland – Boston 106:118, Golden State – Sacramento 94:112.