NBA liga

LeBron i Westbrook slomili Celticse u 296. međusobnom sudaru najvećih rivala

Portal Novi list

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron je zaključio utakmicu s 30 poena, a Westbrook uz 24 poena pridodao i 11 asistencija



NEW YORK Russel Westbrook je za razliku od većine igrača Lakersa odrastao kao navijač tog kluba i vrlo dobro zna koliko znači pobjeda nad starim rivalima – Celticsima. LeBron je zaključio utakmicu s 30 poena, a Westbrook uz 24 poena pridodao i 11 asistencija. Ovaj dvojac odveo je momčad iz Los Angelesa do četvrte pobjede u posljednjih šest utakmica.


Jasyon Tatum odigrao je sjajnu prvu četvrtinu tijekom koje je zabio 14 od svoja 34 poena. Celticsi su ponovo igrali bez Jaylena Browna. Ovo je bio 296. međusobni ogled Lakersa i Celticsa, koji su se 12. puta sastajali u NBA finalima, a zajedno su osvojili – 17 titula!


Netsi su u Dallasu bili blizu drugog uzastopnog poraza nakon što su poraženi u Chicagu u derbiju vodećih momčadi Istočne konverencije. Mavsi su doživjeli peti domaći poraz zaredom prokockavši 17 poena prednosti u trećoj četvrtini. Kevin Durant je zabio 24, James Harden 23 poena uz 12 asistencija.




Knicksi su slavili u San Antoniju. R.J.Barrett je pogodio sedam trica (uz samo jedan promašaj!), postigao ukupno 32 poena. Alec Burks je pridodao 18 poena u prvoj pobjedi New Yorka kod Suprsa nakon sedam godina. Derrick White je bio najefikasniji kod Spursa sa 26 poena. Knicksi su ukupno pogodili 18 od 38 trica.


REZULTATI


Dallas Mavericks – Brooklyn Nets 99-102
San Antonio Spurs – New York Knicks 109-121
Los Angeles Lakers – Boston Celtics 117-102